A. Veryga nepalaiko nepaprastosios padėties ir komendanto valandos įvedimo | KaunoDiena.lt

A. VERYGA NEPALAIKO NEPAPRASTOSIOS PADĖTIES IR KOMENDANTO VALANDOS ĮVEDIMO

Laikinai pareigas einantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia nepalaikąs nepaprastosios padėties įvedimo.

„Ko norima nepaprastąja padėtimi pasiekti? Jeigu norima riboti judėjimą tarp miestų, tai galima padaryti ir be paprastosios padėties, kaip buvo daroma per Velykas. Jeigu norima suvaržyti politines partijas ar riboti informacijos teikimą (...) Jeigu skaitėte nepaprastosios padėties įstatymo turinį, juk jums galima neleisti šnekėti, kas nepatiks valdžiai. Juk žinote, kad gali būti ribojama žiniasklaida, galima turinį riboti. Ten galima „n“ dalykų daryti. Mano supratimu, ir kiek man teisininkai aiškino, norint tokią padėtį skelbti, turi būti grėsmė šalies konstitucinei santvarkai. Tai ar ji yra? Manau, kad ne“, – sakė A. Veryga.

Pasak ministro, jis nesuprantąs ir komendanto valandos įvedimo idėjos.

„Kas yra komendanto valanda? Tai paprastai daroma naktį, kad žmonės nejudėtų. Nežinau, kiek jie naktį juda. Jeigu jie turi kažkokius duomenis, kad žmonės kažkur vaikšto ir tuo metu vyksta veiksmas, ir jie užsikrečia, gal tuomet reikia. Bet tik primenu, kad mes seniai uždraudėme barų, klubų veiklą, tai nelabai yra kur eiti naktį“, – teigė A. Veryga.

Kol kas matome ne priemones COVID-19 valdyti, o rodiklius

A. Veryga teigia, kad kol kas iš naujos valdžios negirdintis, kokių priemonių jie ketina imtis norint suvaldyti COVID-19 plitimą, tekalbama apie norimus pasiekti rodiklius.

„Tai ne priemonės, o rodikliai, kuriuos reikia pasiekti“, – penktadienį A. Veryga Seime žurnalistams komentavo paskirtojo sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio pasisakymą.

Anot laikinojo ministro, neaišku, per kokį laiką A. Dulkys tikisi pasiekti 200 naujų COVID-19 atvejų per parą.

Dabar per parą nustatomą daugiau kaip 3 tūkst. naujų susirgimų.

„Šiaip reikės pasiekti kažkada, kad nebebūtų visai (užsikrėtimų – BNS). Tikėtina, kad neliks tos ligos ar liks sezoniškai, matyt, kaip gripo atveju“, – teigė A. Veryga.

„Bet jeigu čia kalbama apie Naujuosius metus – nulis šansų“, – pridūrė jis.

Tai ne priemonės, o rodikliai, kuriuos reikia pasiekti.

Laikinasis ministras abejojo, kad artimiausiu metu būtų tikslinga įvesti papildomų ribojimų, susijusių su koronaviruso valdymu.

„Nežinau, ar dabar reikia griežtinti, nes ką tik įsigaliojo (nauji ribojimai – BNS). Šiandien yra penktadienis, trečiadienį įsigaliojo naujos priemonės. Kad pamatytume, ar tos priemonės veikia, ar neveikia, minimum dviejų savaičių reikia“, – teigė A. Veryga.

„Jeigu jie daro prielaidą, kad jų (jau įvestų priemonių – BNS) neužteks, gali būti tokia prielaida, bet tai viso labo prielaida, jos negalima patikrinti“, – tvirtino jis.

Nuo trečiadienio įsigaliojo griežtesnės karantino sąlygos: draudžiama susitikti daugiau nei dviem šeimoms, vyresniųjų klasių mokiniai perėjo prie visiško nuotolinio ugdymo, prekybos centruose reikalaujama griežčiau riboti pirkėjų srautus.

Vyriausybės sprendimu karantinas pratęstas iki gruodžio 31 dienos 24 valandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Veryga turi tylėti. Sugriovė Lietuvos sveikatos sistemą, užkėlė užkratą į pirmą vietą Europoje... na- ne pirmas kartas. Jo dėka tapome didžiausiais alkonautais pasaulyje, o dabar išmirsime nuo jo "suvaldyto" covifo

Skaitytoja

Pirmiausiai turi žmonės būti sąmoningi, ir nereikia čia kaltų .

Saulė

Komendanto valanda ??? Kažin ar aplamai viskas apgalvota -- " karo stovis " O kaip su augintiniais , juk jie turi instinktus susidariusius per kelius metus , kaip jų pasivaikščiojimai ??? Sugriežtinti saviizoliacija -- sekimo būdu... Važinėjimai pas gimines , balius , išvukimo iš miesto ( švenčių metu ypač tai aktualu ) Nors vienus metus nesiblaškykim ir būkim sėslus ! Yra daugybės būdų susisiekti , pabendrauti su artimaisiais bent šiandien technikos amžiui -- nieko netsitiks , jei šiemet bus kitaip ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS