A. Veryga tikisi atlikti daugiau pakartotinų koronaviruso tyrimų: įneštume optimizmo | KaunoDiena.lt

A. VERYGA TIKISI ATLIKTI DAUGIAU PAKARTOTINŲ KORONAVIRUSO TYRIMŲ: ĮNEŠTUME OPTIMIZMO

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad įdiegiant vis daugiau įrangos, galinčios atlikti koronaviruso tyrimus, dažniau bus pakartotinai tiriami asmenys, kurie jau ilgesnį laiką gydomi nuo šios infekcijos. Tokiu būdu atsispindėtų reali pasveikusiųjų nuo COVID-19 statistika.

„Tikiuosi, kad artimiausiu metu tos galimybės išsiplės, nes ne sykį esame sakę, kad instaliuojami nauji pajėgumai, nauja įranga. Norėti ištirti gali, bet jei įranga fiziškai nepaveža tokio skaičiaus tyrimų, (...) negalime tiesiog paimti mėginius ir paskui juos laikyti pasidėjus kažkur. Reikia juos imti tada, kai galime“, – antradienį žurnalistams Seime sakė A. Veryga.

Jo teigimu, nustatant daugiau pasveikusiųjų, būtų suteikiama ir optimizmo visuomenei.

„Šiandien viena papildoma įranga Vilniuje turėtų būti instaliuojama. Jeigu baigs, išsiplės pajėgumai, tai įsuksime daugiau tų, kurie yra nustatyti – tuos pakartotinius diagnozavimus, kad visuomenei to optimizmo įneštume, nes absoliuti dauguma jų bus pasveikusi praėjus tam tikram laiku“, – pridūrė sveikatos apsaugos ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tuščia puodynė

Kad glušas,tai abejoti nereikia.Todėl jis ir pastatytas tokiam darbui-tikėtis,žadėti,manyti, ir apie visa tai pilstyti iš tuščio į kiaurą.Juk bent kiek proto turintis,pamatęs,jog tokioj sudėtingoj situacijoj esi dundukas,atsistatydintų.O jam tai tiesiog ,,nedašunta''.

Žilvinas Ručys

Kaip jis dar gali toliau užimti šitas pareigas ? padaręs Lietuvai didžiulę finansinę ir moralinę žalą , ir toliau ją nori daryti , jis ką ant tiek glušas kad nesupranta kad dabar patikrinai asmenį ir po minutės jis jau gali būti užkrėstas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS