A. Veryga: vadovavimą ekstremalios situacijos operacijoms gali perimti premjeras | KaunoDiena.lt

A. VERYGA: VADOVAVIMĄ EKSTREMALIOS SITUACIJOS OPERACIJOMS GALI PERIMTI PREMJERAS

  • 5

Sparčiai besikeičianti situacija kovojant su koronavirusu peržengia sveikatos sistemos ribas, todėl jos valdymą ir koordinavimą gali perimti premjeras, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Kalbant iš esmės apie pačią situaciją, ji vystosi labai greitai ir gerokai peržengia sveikatos sistemos ribas, tai puikiai matote, nes kyla įvairiausių problemų: ir logistikos problemos yra (...), pasitelkiama ir kariuomenė. Yra ir daug priemonių, kurios skirtos tai pačiai ekonomikai skatinti, gelbėti, kas gerokai peržengė sveikatos sistemos ribas“, – LRT radijui antradienį teigė ministras.

„Tai natūralu, kad yra galvojama, kokiu būdu tą koordinavimą pakelti į Vyriausybės lygį ir iš tiesų yra galvojama, kad premjeras imtųsi lyderystės ir imtųsi šiuos procesus valdyti, koordinuoti“, – tvirtino A. Veryga.

Pirmadienį krašto apsaugos ministras Raimondas Karoblis užsiminė, kad A. Veryga ekstremalios situacijos operacijoms vadovaus iki trečiadienio, vėliau, jo nuomone, ekstremalios situacijos valdymą į savo rankas perims S. Skvernelis.

„Nežinau. Tai spręs Vyriausybė – kaip bus nuspręsta, taip ir bus. Gali taip būti, bet aš tokio atsakymo, galutinio sprendimo neturiu. Bet reikia, kad pats situacijos koordinavimas keltųsi į aukštesnį lygį, į tą įsijungtų visa Vyriausybė“, – į tai reagavo A. Veryga.

„Ne aš ten pasiskyriau save, jei bus sprendimas, kad bus kitas vadovas – taip ir bus“, – pridūrė jis.

A. Verygos sprendimus valdant situaciją kritikuoja prezidentas Gitanas Nausėda, buvusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė. Pakeisti Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovą prezidentą ragina Seimo opozicija. Anot jos, A. Veryga padarė per daug klaidų dėl blogo medikų aprūpinimo apsaugos priemonėmis, reagentų trūkumo ir kitų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Taip

Teisingas Jono pastebėjimas

Anonimas

Buvo id pradziu viskas pazenge ne taip, dabar reikia spresti kaip toliau suvaldyti, jei vel grize liks izoliuojami namuose tai virusui sveikinu

Jonas

Vadovavimą perduoti anūkui ir pats virusas išsigas ir pabėgs iš Lietuvos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS