A. Veryga žada, kad medikams algos apie 15 proc. kils jau nuo rugsėjo | KaunoDiena.lt

A. VERYGA ŽADA, KAD MEDIKAMS ALGOS APIE 15 PROC. KILS JAU NUO RUGSĖJO

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žada, kad nuo rugsėjo gydytojų ir slaugytojų darbo užmokestis turėtų augti vidutiniškai 15 procentų.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), tam sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu padidinti sveikatos priežiūros paslaugų įkainiai ir papildomai skirta 41,5 mln. eurų.

„Tai leis užtikrinti, kad gydytojų ir slaugytojų darbo užmokesčio fondas nuo rugsėjo 1 dienos didės vidutiniškai 15 procentų“, – teigia ministerija.

Pagal su medikų profsąjungomis pasirašytą susitarimą, kitų metų antrąjį pusmetį gydytojų vidutinis darbo užmokestis turi pasiekti 3250 eurų, o slaugytojų – 1625 eurus.

Pasak A. Verygos, kiek realiai didės jų atlyginimai, priklausys nuo gydymo įstaigų vadovų.

„Tikimės, kad šiemet, kaip ir pernai, gydymo įstaigos operatyviai reaguos į galimybę vėl didinti medikams atlyginimus. Pernai tokiu būdu – padidinus paslaugų įkainius – gydymo įstaigos ne tik visus papildomai mūsų skirtus 100 milijonų eurų išmokėjo medikams, bet dar papildomai rado tam apie 1 mln. eurų vidinių resursų. Tai puikus bendradarbiavimo pavyzdys, siekiant užtikrinti sklandų medikų algų augimą“, – pranešime cituojamas ministras.

SAM duomenimis, pernai gydytojų atlyginimas vidutiniškai kilo 20 proc., o slaugytojų – 23 procentais. Vidutiniškai po 8 proc. kasmet medikų atlyginimai didėjo ir 2016 – 2017 metais.

Rezidentų algos nuo sausio padidėjo apie 70 eurų, iki 464 eurų, vyresniojo rezidento – apie 34 eurus iki 530 eurų „į rankas“.

Anot ministerijos, šiemet stipendijai tapus dalimi medikų rezidentų atlyginimo, jaunesniųjų rezidentų vidutinis darbo užmokestis su darbdavio socialinio draudimo įmokomis yra 1345,67 euro, o vyresniųjų rezidentų – 1434,20 euro.

Gydytojams taip pat gali būti mokami priedai už kai kurias teikiamas paslaugas, pavyzdžiui, už kraujo tyrimus, vėžio diagnostiką, neįgaliųjų sveikatos priežiūrą ir panašiai. Nuo rugsėjo priedai bus mokami ir už vaikų tyrimus dėl autizmo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

As

Turbut.ponui ministrui reikėtų ne tik žadėt ir pažiūrėt kaip keliami atlyginimai.Tikrint.ypač rajonines ligonines.su pagarba

Anonimas

Meluoja PI.DE.RAS.

Taigi

Neduokit kyšių , Veryga apmokės sakykit .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS