Vienoje Šiaulių mokyklų pamokos jau vyksta nuotoliniu būdu | KaunoDiena.lt

VIENOJE ŠIAULIŲ MOKYKLŲ PAMOKOS JAU VYKSTA NUOTOLINIU BŪDU

  • 0

Penktadienį, vasario 28 d., Šiaulių „Juventos“ progimnazijoje pamokos vyksta nuotoliniu būdu, tai naujienų portalui tv3.lt patvirtino mokyklos atstovai.

Progimnazijos atstovai komentuoja, kad tokių priemonių imtasi dėl gripo, mokinių tėvai apie tai buvo įspėti iš anksto.

Mokyklos atstovai sako, kad pamokas nuotoliniu būdu nuspręsta daryti dėl to, kad serga ir mokinių, ir mokytojų. 

Pirmasis koronaviruso atvejis – Šiauliuose

Lietuvoje penktadienio naktį nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronaviruso (COVID-19) atvejis, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 dieną grįžusiai 39-erių metų pacientei.

Šiuo metu pacientė yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur yra tokiems susirgimams gydyti pritaikyta infrastruktūra.

„Informuojama, kad pacientei pasireiškę simptomai yra lengvi, ji šiuo metu neturi temperatūros, jai taikomas reikalingas gydymas. Moteris stebima buvo nuo pat grįžimo į Lietuvą, taip pat, kaip ir kiti keliautojai, grįžtantys iš paveiktų zonų“, – teigia ministerija.

Pasak SAM, ligoninėje yra stebimi trys pacientės šeimos nariai, vertinama jų sveikatos būklė, kol kas jiems COVID-19 simptomai nepasireiškė.

39 metų šiaulietė, kuriai diagnozuotas koronavirusas, grįžusi iš Italijos išvengė kontakto su kolegomis darbe ir kitose viešose vietose, jos vyras yra izoliuotas ir tiriamas, pranešė Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

Moteris iš Veronos grįžo pirmadienį, antradienį pasijuto blogai, o ketvirtadienį greitosios pagalbos medicinos automobiliu buvo atvežta į ligoninę. Virusas buvo patvirtintas penktadienio naktį.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS