Viešbutyje karantinuoti vyrai kelia siaubą: surengė išgertuves, suniokojo turtą | KaunoDiena.lt

VIEŠBUTYJE KARANTINUOTI VYRAI KELIA SIAUBĄ: SURENGĖ IŠGERTUVES, SUNIOKOJO TURTĄ

  • 98

Iš užsienio į Lietuvą parvežti ir savivaldybės paskirtose patalpose karantinuoti asmenys kelia chaosą. Penktadienį ir savaitgalį Utenos apskrities pareigūnai net kelis kartus vyko drausminti saviizoliacijos taisykles pažeidinėjančių, girtaujančių ir svetimą turtą niokojančių jaunų vyrų, apgyvendintų viešbutyje „Gerugnė“. Iki šiol problemų dėl karantinuotų asmenų elgesio neturėję viešbučio savininkai dabar stveriasi už galvų.

Naujakuriai atvyko iš Norvegijos

„Šiandien jau išvyksta pirmieji atvykę ir karantinuoti asmenys, kurie tikrai kaip dera laikėsi nurodymų – laiką leido kambariuose, artimųjų jiems buvo pristatomas maistas, o aplinką nurodytu laiku saugojo savivaldybės pasamdyti apsaugos darbuotojai. Viskas buvo gerai, bet naktį iš ketvirtadienio į penktadienį iš Norvegijos atvyko dar šeši asmenys. Netrukus po to kurjeris mums pranešė, kad viešbutyje kažkas triukšmauja, girtaujama. Nuvažiavome, pasirodo, triukšmą kėlė du iš šešių viename kambaryje gyvenančių naujakurių – jauni vyrai. Apsaugos darbuotojai su jais pasikalbėjo. Tačiau, regis, to neužteko, nes elgesys nesikeitė“, – portalui pasakojo svečių namų Molėtų rajone „Gerugnė“ direktorė Diana Vytienė.

Pasak jos, tą pačią dieną tik kiek vėliau situacija kartojosi – du jauni vyrai siautėjo toliau – garsiai keikėsi, per langą mėtė nuorūkas ir bendro naudojimo balkone šventė, todėl teko kviesti pareigūnus.

Jų kambaryje buvo pilna svetimų, iš kažkur atėjusių ar atvažiavusių draugų, į balkoną jie įlipo virvėmis.

Pirko alkoholį

„Šeštadienio rytą su vyru išėjome pasivaikščioti ir žingsniuodami pro viešbutį pamatėme, kad pėsčiųjų perėja, esančia netoli „Gerugnės“ svečių namų, eina vaikinukas, apsiavęs šlepetes, ant pečių užsidėjęs kuprinę, be apsauginės kaukės ir pirštinių. Vyro pasiteiravau: ar jis tik nebus iš mūsų viešbučio? Abu dar šiek tiek paėjėjome ir stebėjome situaciją filmuodami: jaunas vyras nuėjo į „Maximos“ parduotuvę ir gerokai ten užtruko. Kaip sužinojome, naujakurys laukė dešimtos valandos, kad galėtų nusipirkti alkoholinių gėrimų. Nusekėme jį iki pat svečių namų, matėme, kai jis mėtė maistą, o alkoholį laikė kuprinėje“, – detalizavo pašnekovė.

Po tokio akibrokšto D. Vytienė teigė nedvejojusi ir iškvietusi pareigūnus. Atvykus policijai buvo nufotografuotas jaunų vyrų turėtas alkoholis ir surašytas protokolas. Tačiau ir visa tai karantinuotų asmenų nesustabdė nuo kenkėjiškų veiksmų vykdymo.

Svečiai įlipo per balkoną

„Su vyru svarstėme, kad tuos du jaunus vyrus reikia apgyvendinti atskirai. Todėl jis nuvažiavo į viešbutį pasikalbėti su apsaugos darbuotojais. Ir ką jūs manote? Jų kambaryje buvo pilna svetimų, iš kažkur atėjusių ar atvažiavusių draugų, į balkoną jie įlipo virvėmis. Tada dar sykį buvo kviečiami pareigūnai, o apsaugos darbuotojams savivaldybės atstovai įsakė stebėti balkoną visą parą“, – atviravo svečių namų Molėtų rajone direktorė.

 

 

D. Vytienė prasitarė, kad tenka kęsti ne tik nedrausmingą dviejų vyrų elgesį, bet ir skaičiuoti nuostolius. Policija pranešė, kad jų kambaryje sulaužytos lovos, apgadinta siena.

Viešbučio atstovų nuotr.

„Kokia žala padaryta dar, galėsime tiksliau pamatyti tada, kai šie naujakuriai išvyks ir mes galėsime įeiti į jų kambarį“, – tarstelėjo pašnekovė pridurdama, kad tiems asmenims, kurie atvyko anksčiau ir jau baigia skaičiuoti paskutines saviizoliacijos dienas, yra labai sunku gyventi, kai greta triukšmaujama.

„Tame kambaryje trankosi, rėkia – tokia prasta situacija. Nesuprantame, kodėl reikia valstybės pinigus investuoti dėl taip įžūliai besielgiančių žmonių? Juk jie, nors ir pasirašė dokumentus, nesilaiko sutartyje numatytų sąlygų. Jie turi būti tikrai ne tokiose vietose kaip viešbučiai“, – apmaudo neslėpė D. Vytienė.

Drausminti pareigūnai vyko kelis kartus

Pastaruosius moters išvardytus faktus patvirtina ir viešai Utenos apskr. policijos internete paskelbta informacija. Kaip teigiama, kovo 27 d. Molėtų rajono pareigūnai gavo pranešimą iš viešbučio savininkės, kad asmenys patalpinti priverstinei saviizoliacijai viešbutyje „Gerugnė“ Molėtuose, nederamai elgiasi kambario balkone: galimai vartoja alkoholį, triukšmauja. Nuvykę į minėtą vietą,  pareigūnai viešosios tvarkos pažeidimo tuo metu nenustatė.

Tačiau kovo 28 d. apie 10 val. vėl buvo gautas pranešimas, jog pastebėta, kad iš viešbučio „Gerugnė“ išėjo asmuo, kuriam yra paskirta priverstinė saviizoliacija savivaldybės numatytose patalpose.

Į įvykio vietą nuvykę Molėtų rajono pareigūnai sutiko asmenį, stovintį šalia viešbučio. „Vaikinas neneigė, kad pažeidė saviizoliacijos reikalavimus ir paaiškino, kad buvo parduotuvėje nusipirkti alkoholinių gėrimų. Policijos pareigūnai vaikinui paaiškino priverstinės saviizoliacijas reikalavimus, kad jam yra draudžiama pasišalinti iš viešbučio patalpų. Vaikinas prisipažino, kad tai žinojo, tačiau piktybiškai pasišalino iš paskirtos saviizoliacijos vietos. Dėl šio įvykio pareigūnų surinkta medžiaga bus perduota Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui dėl Administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnio pažeidimo“, – rašoma Utenos apskrities policijos interneto puslapyje.

Pasak pareigūnų, įvykiai „Gerugnės“ viešbutyje tęsėsi ir kovo 29 d. – vėl buvo gautas pranešimas iš viešbučio „Gerugnė“ savininkės. Savininkė įtarė, kad galimai suniokotas turtas kambaryje, kuriame gyvena saviizoliaciją pažeidęs jaunuolis ir kitas asmuo. Kambaryje buvo girdėti triukšmas ir jame galimai buvo girtuokliaujama. Nuvykę pareigūnai ir patekę į patalpą nustatė tyčinį turto sugadinimo ir sunaikinimo faktą. Buvo sudaužyta kambario gipso kartono siena. Padarytas nuostolis tikslinamas. Dėl šio įvykio priklausomai nuo patirtos turtinės žalos jaunuoliams bus taikoma atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodekso 115 str. arba Baudžiamojo kodekso 187 straipsnį.

GALERIJA

  • Viešbutyje karantinuoti vyrai kelia siaubą: surengė išgertuves, suniokojo turtą
  • Viešbutyje karantinuoti vyrai kelia siaubą: surengė išgertuves, suniokojo turtą
Rašyti komentarą
Komentarai (98)

to ko

durniau,čia ir esmė,kad išauginti daunai,kuriems viskas dzin ir yra nepriklausomybės vaisius.Išaugo be darbo,nori pinigų daug ir dabar,o valstybė mokėdama pašalpas pripratino visus nedirbti.Kam dirbt,jai gauna 100 euru ir po konteinerius tarą galima rinkt.Pareikalavo už pašalpas kelias dienas pašluot,tai dar jų teisės pažeistos.Nereikia varyt ant tarybų,nes jai vaikystėje per atostogas galėdavai užsidirbti,tai buvo LAIMĖ.

Jurga

Va šituos reikia izoliuoti į Lukiškių kalėjimą

Koks skirtumas

Vieniems viešbučiai o kas laukia benamiu tai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS