Viešojo saugumo tarnybą pasiekė naujas specialios paskirties šarvuotis | KaunoDiena.lt

VIEŠOJO SAUGUMO TARNYBĄ PASIEKĖ NAUJAS SPECIALIOS PASKIRTIES ŠARVUOTIS

Viešojo saugumo tarnybą (VST) ketvirtadienį pasiekė pirmas naujas plataus profilio ir įvairaus pobūdžio užduotims bei operacijoms skirtas šarvuotis „Guardian“.

Pasak VST vado Ričardo Pociaus iki šių metų pabaigos tarnybą turėtų pasiekti šeši tokie šarvuočiai – keturi iš jų jau nupirkti, dviem dar bus paskelbtas konkursas.

Šarvuočiai pagaminti Jungtiniuose Arabų Emyratuose registruotoje bendrovėje „International Armored Group“. Vieno šarvuočio kaina siekia apie 250 tūkst. eurų.

„Tikslaus laiko, kada mus pasieks šarvuočiai, negaliu pasakyt, nes priklauso nuo gamintojo ir transportavimo. Šiandien pas mus stovi vienas šarvuotis, kitas dabar jau, berods, Klaipėdos uoste, bet nesu tuo tikras“, – BNS sakė R. Pocius.

Anot jo, šie šarvuočiai pasitarnaus įvedant tvarką riaušių metu, taip pat apsaugant vandens patrankas ar neramumų malšinimui kalėjimuose.

„Tuo pačiu šarvuočiai gali vykdyti ir konvojaus užduotis. Nuteistųjų ar karo atveju – belaisvių konvojavimą. Šarvuočiai skirti valstybės gynybai“, – teigė VST vadas.

Šarvuotyje telpa iki 11 žmonių su visa ekipuote. Šiuo metu tarnybos pareigūnai apmokomi vairuoti šarvuotį ir naudotis ten esančia įranga.

„Tai yra sunkvežimis, C kategorija. Praėjus šito šarvuočio valdymo kursus, jį vairuoti galės bet kuris pareigūnas, turintis C kategoriją. Tai paprastas sunkvežimis, tik reikia mokėti valdyti viduje esančią aparatūrą“, – sakė R. Pocius.

2015 metais tarnyba atsisakė dešimties senų sovietinių karinių transporto priemonių BTR. Pasak R. Pociaus, šiuo metu šios senos kovos mašinos yra išvežtos į tarnybai priklausančius poligonus Šalčininkų ir Kauno rajonuose. Tarnybai nereikalingos transporto priemonės bus arba nurašytos, arba panaudotos kaip taikiniai.

GALERIJA

  • Viešojo saugumo tarnybą pasiekė naujas specialios paskirties šarvuotis
  • Viešojo saugumo tarnybą pasiekė naujas specialios paskirties šarvuotis
  • Viešojo saugumo tarnybą pasiekė naujas specialios paskirties šarvuotis
VST nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nu va

malsint Tautos nepakantumams teh. yra tad 'maistu tikimybe sumazinta iki 0.

pasiruošimas

trispalvių liemenių akcijai?

Anonimas

Matit ponai bijo kad laudis sukils is gero givenimo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS