Apie M. Drobiazko ir P. Vanagą: jie atsisveikino su ateitimi Lietuvoje | KaunoDiena.lt

APIE M. DROBIAZKO IR P. VANAGĄ: JIE ATSISVEIKINO SU ATEITIMI LIETUVOJE

  • 101

Lietuvą apskriejus žiniai apie ledo šokėjų Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago planus pasirodyti Sočyje, visuomenė netruko sureaguoti. Po skambių visuomenės veikėjų pasisakymų prezidentūra tarė žodį – atėmė iš čiuožėjų valstybės apdovanojimą. Ką apie susiklosčiusią situaciją galvoja Lietuvos žmonės, aiškinosi LNK.

„Manau smagu, nemanau, kad buvo padaryta klaida. Žmonės, kurie pradėjo savo karjerą, yra nekalti, kad šiuo metu taip vyksta“, – kalbėjo gatvėje kalbinta moteris ir pridėjo, kad reikėtų atskirti meną nuo karo.

Lietuvių nuomonės išsiskyrė. Vieni teigė, kad valstybės apdovanojimą iš ledo šokėjų būtinai reikia atimti, kiti teisino sportininkų pasirinkimą dalyvauti Rusijoje vykstančiame renginyje.

„Palaikyčiau prezidentūros siūlymą atimti apdovanojimus, pilietybės gal ne... nereikia taip kategoriškai“, – sakė vilnietė.

„Manau, kad kiekvienas žmogus turi teisę spręsti, kaip jam patogiau. Jeigu jiems rūpi jų karjera, jie gali daryti tokį sprendimą. Metas gal ne visai tinkamas, bet jeigu jie taip pasirinko, tai nežinau, ar reikia juos teisti“, – svarstė vaikinas.

Kai kurie mano, kad toks M. Drobiazko ir P. Vanago sprendimas – gerai apgalvotas ir pasvertas.

„Aš manau, kad jų pozicija jau aiški, jie apsisprendė. Vienintelis jų pragyvenimo šaltinis yra ten, gyvenimas yra ten. Man atrodo, jie puikiai žino, kad čia jie vargu, ar grįš, nes čia jau jų turbūt nebepriims. Žmonės apsisprendė, padarė išvadas, kad materialinė padėtis jiems yra svarbiau ir jie atsisveikino su ateitimi Lietuvoje“, – samprotavo vilnietė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kiti galvoja, kad Lietuvai nereikėtų aršiai pulti čiuožėjų, o verčiau tiesiog juos ignoruoti, nebekviesti į Lietuvoje organizuojamus renginius.

Pasirodykite, kur norite, jeigu jūs taip sumenkinate ukrainiečių aukas. Taip pat sumenkinate ir lietuvių, kurie jiems padeda.

„Labai liūdna, kad taip atsitiko, kad P. Vanagas ir M. Drobiazko neturi ne tik politinio suvokimo, bet ir jokio jausminio prieraišumo Lietuvai. Kitaip jie taip nedarytų. Nemanau, kad reikėtų ką nors atiminėti. Manau, kad užtektų tiesiog juos ignoruoti. Norite pasirodyti Sočyje, kad patiktumėte Vladimiro Putino spaudos atstovo žmonai? Tai ten ir būkite, o Lietuvoje jums nebus pasirodymų. Pasirodykite, kur norite, jeigu jūs taip sumenkinate ukrainiečių aukas. Taip pat sumenkinate ir lietuvių, kurie jiems padeda. Nereikia imtis kažkokių drastiškų [priemonių], kad nebūtume tokie pasiutę šunys. Ignoruokime juos, nebekoncertuokite pas mus, jeigu nesuprantate. Manau, kad P. Vanagą reikėtų atskirai pabandyti išklausti, kad jis pasakytų savo poziciją, ne tik M. Drobiazko“, – dėstė kalbinta moteris.

Dar kiti sako, kad net ir fronte reikalingos pramogos.

„Skaudu, žinoma. Norisi, kad jie dalyvautų, visada saviškius palaikome. Tegul jie dalyvauja, nesvarbu, karas, ne karas, bet žmonės nori pramogų, nori visko. Ukraina kariauja jau aštuonerius metus ir vis tiek žmonės važiavo, koncertavo, buvo kažkokios pramogos net ir frontuose, tai kodėl ne“, – samprotavo vilnietė.

Rašyti komentarą
Komentarai (101)

Valia

linksminkit vaikų ir senolių, mamų, tėvų žudikus, normaliam pasauliui tokių "menininkų" tikrai nereikia.

>Man butu nusisispjauti

klausyk ciuozk tu is paskos situ ale didvyriu

Man butu nusisispjauti ant to apdovanojimo

norejai duoti, ok, nori pasiimti, ok. Gyvenimo tai nekeicia. Tegul laizosi ir dovanojasi prizus durniai tarp saves.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS