Virš Baltijos zujo rusų lėktuvai: NATO naikintuvai kilo lydėti net 15 kartų | KaunoDiena.lt

VIRŠ BALTIJOS ZUJO RUSŲ LĖKTUVAI: NATO NAIKINTUVAI KILO LYDĖTI NET 15 KARTŲ

  • 6

NATO oro policijos misiją vykdantys naikintuvai praėjusią savaitę 15 kartų kilo atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros pažeidusių Rusijos orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Ji taip pat informavo, jog tai – didžiausias lydėtų Rusijos lėktuvų skaičius per pastaruosius metus ir šį suintensyvėjimą siejo su didelio masto NATO pratybomis.

„Praėjusią savaitę užfiksuotas NATO orlaivių pakilimų ir lydėtų Rusijos Federacijos orlaivių skaičius yra didžiausias per pastaruosius metus. Tai susiję su tuo, jog šiuo metu tiek ore, tiek sausumoje ir jūroje, vyksta eilė didelio masto pratybų, kurias Baltijos šalys vykdo tiek nacionaliniu lygiu, tiek kartu su NATO sąjungininkais“, – atsakyme BNS nurodė ministerija.

Anot jos, Birželio 4-19 dienomis Baltijos jūroje vyksta tarptautinės pratybos BALTOPS 23. Rusijos Federacija renka informaciją apie šiose pratybose dalyvaujančius pajėgumus ir treniruoja savo karinius pratimus.

Praėjusią savaitę užfiksuotas NATO orlaivių pakilimų ir lydėtų Rusijos Federacijos orlaivių skaičius yra didžiausias per pastaruosius metus.

Praėjusį pirmadienį NATO oro policijos naikintuvai dukart skrido atpažinti ir palydėti Rusijos atakos lėktuvo IL-20, skridusio iš Kaliningrado srities ir atgal.

Tą pačią dieną naikintuvai taip pat atpažino IL-20 lydėjusius du naikintuvus SU-27, skridusius tokiu pat maršrutu.

Antradienį NATO oro policijos naikintuvai kilo atpažinti ir palydėti žvalgybos orlaivį SU-24MR, skridusį iš Kaliningrado srities į pagrindinę Rusijos dalį. Tądien taip pat atpažintas orlaivis TU-134, kuris skrido analogišku maršrutu. 

Trečiadienį NATO oro policijos naikintuvai vėl skrido atpažinti ir palydėti IL-20, skridusį iš ir į Kaliningradą. Taip pat atpažino tokia pat kryptimi skridusį šios šalies transporto orlaivį AN-26. Tądien naikintuvai skrido atpažinti bei palydėti ir Rusijos žvalgybinius orlaivius AN-30, IL-20 ir du naikintuvus SU-30, skridusius į ir iš Kaliningrado.

Ketvirtadienį NATO oro policijos naikintuvams teko lydėti Rusijos orlaivį AN-30, skridusį iš Kaliningrado ir atgal. Taip pat buvo atpažinti du naikintuvai SU-30, skridę analogišku maršrutu. Tokiu pat ir skrido ir dar du orlaiviai IL-20 bei vienas SU-27.

Penktadienį atpažintas ir palydėtas transportinis orlaivis AN-72, skridęs iš pagrindinės Rusijos dalies ir atgal, taip pat – transportinis AN-12, skridęs į Kaliningrado sritį. Dar du strateginiai bombonešiai TU-22 vyko iš Rusijos pagrindinės dalies ir grįžo į ją. Atpažinti ir šeši tokiu pat maršrutu skridę naikintuvai: du SU-30, du SU-24 ir du SU-27, skridę Kaliningrado srities ir atgal.

Šeštadienį naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti iš ir į Kaliningradą skridusį orlaivį IL-20 bei du tokia pat kryptimi skridusius orlaivius SU-30SM. Lydėti ir du orlaiviai SU-27. Kiti du strateginiai bombonešiai TUM3 ir dar du SU-30 tądien skrido iš pagrindinės Rusijos dalies ir atgal.

Sekmadienį NATO oro policijos naikintuvams teko skristi atpažinti ir palydėti du SU-24M, skridusius iš ir į Kaliningradą.

Dauguma orlaivių skrido be skrydžio planų, be įjungtų radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru nepalaikė.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Uzkure varikli ir neva kilo kazkur kazka lydet

Galetu

uz savus,o ne musu biudzeto,tuos draugelius lydeti!

NEMATAU REIKALO PRISISTATYTI

Kas liepia skaityti,jei nepatinka,o dar geriau,komentuoti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS