Virš Lietuvos – JAV ginkluotės kontrolės specialistų mokomasis skrydis | KaunoDiena.lt

VIRŠ LIETUVOS – JAV GINKLUOTĖS KONTROLĖS SPECIALISTŲ MOKOMASIS SKRYDIS

  • 0

Šią savaitę Lietuvoje lankysis JAV ginkluotės kontrolės specialistai, kurie pagal Atviros oro erdvės sutartį virš Lietuvos atliks mokomąjį žvalgomąjį skrydį.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad skrydis orlaiviu OC-135B bus vykdomas iš Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiauliuose. Jame taip pat dalyvaus Kanados ir Lietuvos ginkluotės kontrolės specialistai.

„Lietuvos karininkai taip pat dalyvauja tokio pobūdžio skrydžiuose kaimyninėse ir kitose užsienio šalyse, todėl tokie mokymai yra dvigubai naudingi mūsų personalui, kurie mokosi ne tik priimti žvalgomąsias misijas, bet ir jas atlikti“, – sako Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės skyriaus viršininkas pulkininkas leitenantas Linas Kubilius.

JAV ginkluotės kontrolės specialistai Lietuvoje lankysis vasario 4-6 dienomis.

Lietuva prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Atvirosios oro erdvės sutarties prisijungė 2005 metais. Pagal šią sutartį kiekviena valstybė turi teisę vykdyti ir įsipareigojimus priimti kitų valstybių tam tikslui skirtų specialiai parengtų ir sertifikuotų orlaivių inspekcinius skrydžius virš valstybių teritorijų. Tokių skrydžių tikslas – patikrinti, kaip šalys laikosi galiojančių ginkluotės kontrolės susitarimų.

Atviros oro erdvės sutartis pasirašyta 1992 metų kovo 24 dieną Helsinkyje, ji įsigaliojo 2002 metų sausio 1 dieną. Prie sutarties yra prisijungusios daugiau nei 30 ESBO šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS