Visus suintrigavę auksiniai konteineriai – kam jie skirti? | KaunoDiena.lt

VISUS SUINTRIGAVĘ AUKSINIAI KONTEINERIAI – KAM JIE SKIRTI?

  • 1

Įvairiuose Lietuvos miestuose atsirado neeilinis simbolis – auksiniai konteineriai. Kas tai?

Apie tai LNK pokalbis su idėjos autoriumi, reklamos agentūros „Truth“ strategijos vadovu Tomu Bartninku.

– Kokia tai idėja?

– Tai tik idėjos pradžia. Tai vadinama erzintoju. Šie konteineriai – organizacijos „Caritas“ originali kampanija. 

– Kodėl pasirinktas toks neeilinis daiktas – auksinis konteineris?

– Kad žmonės atkreiptų dėmesį. Mes jau įpratę, esame sociali visuomenė, rūšiuojame atliekas. Kodėl nenorime rūšiuoti pinigų, kad jie būtų tikslingai panaudojami? Šis simbolis – auksinis konteineris – ir sako, kad jei pinigus paskirsite „Caritui“, jie bus įdarbinti geriems darbams ir padės daugeliui.

– Kaip „Caritas“ sureagavo, kai pasiūlėte šią idėją?

– Maloniai nustebino, nes organizacija – rimta, solidi ir tikėjomės, kad šiek tiek išsigąs. Jie entuziastingai palaikė. Visi gali daryti įdomesnę socialinę reklamą, nes dažnai ji Lietuvoje būna formali ir nuobodi.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kai kurie kalbinti žmonės prisipažino, kad neskiria 1,2 proc., nes nemato kam arba pamiršta. Kitas sutiktas vyras teigė, kad skiria gyvūnų globos ir politinėms organizacijoms.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienė parapijos „Carito“ koordinatorė Aurelija Lipskė  detaliau papasakojo, kaip veikia QR kodas ir kodėl pasirinkta būtent tokio tipo reklama.

Programėlė paprasta – nukreipia žmones 1,2 proc. skirti organizacijai „Caritas“.

– Kodėl užrašas – „Pinigai“?

– Norėjome žmones šokiruoti, kad jie susidomėtų, kas tai, atkreiptų dėmesį, kad 70 proc. žmonių neskiria 1,2 proc. Galėtų į tai žmonės žiūrėti atsakingiau ir skirti organizacijoms, kurios užsiima gera veikla.

– Kaip manote, ar ši akcija paskatins žmones labiau aukoti organizacijoms?

– 1,2 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio nėra papildoma auka. Tai jau sumokėti mokesčiai. Norime, kad jie negrįžtų į biudžetą, o atkeliautų į mūsų organizaciją ir turėtume daugiau galimybių padėti.

Lietuvos „Carito“ vadovė Deimantė Bukeikaitė atskleidė, kam gautos lėšos panaudojamos ir iki kada galima skirti 1, proc.

– Kam dažniausiai išleidžiate, kur panaudojate gautas lėšas?

– „Caritas“ yra kiekvieną dieną šalia žmonių, kurie turi labai įvairių ir skirtingų poreikių, iššūkių. Mūsų parama pasiekia ir stokojančius maisto, vaistų, dalį pinigų skiriame vaikų dienos centrų veiklai, vienišų žmonių lankymui, dienos centrų kūrimui. Rūpinamės šeimomis, vaikais, priklausomais žmonėmis.

– Iki kada žmonės turėtų suskubti skirti gyventojų pajamų mokestį? Kur galėtų rasti daugiau informacijos?

– Tai galima padaryti iki gegužės 2 d. Daugiau informacijos yra caritas.lt svetainėje. Sukūrėme vedlį žmonėms, kurie niekada to nedarę. Tai tikrai užtruks tik  5 min., o padarysite gerą ir gražų darbą. Kviečiu visus ir dėkoju tiems, kurie jau skyrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gatvei išmaldos prašo

Čia skaitosi aukoji .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS