Vokietijos ambasadorius: kol Rusija tęsia karą prieš Ukrainą, taikos derybų nebus | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS AMBASADORIUS: KOL RUSIJA TĘSIA KARĄ PRIEŠ UKRAINĄ, TAIKOS DERYBŲ NEBUS

Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Cornelius Zimmermannas pabrėžia, kad jo šalis tvirtai laikosi pozicijos, jog kol Rusija tęsia savo karą prieš Ukrainą, taikos derybos tarp šių valstybių neturėtų būti organizuojamos.

„Manau, kad Vokietijos pozicija tvirta. Kol Rusija tęsia agresiją prieš Ukrainą, manau, kad taikos derybų nematyti. Ir, galiausiai, tai yra Ukrainos sprendimas – kada ir kokiomis sąlygomis jie norėtų žengti į bet kokias taikos derybas“, – „Žinių radijui“ teigė C. Zimmermannas.

„Prezidentas Zelenskis aiškiai pasakė, kad teritorinis integralumas ir Ukrainos nepriklausomybė yra bet kokių tokių derybų kertiniai akmenys“, – taip pat akcentavo Vokietijos ambasadorius.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Vokietija nutarė padvigubinti savo paramą Ukrainai.

„Privalome remti Ukrainą tiek, kiek reikės. Iki šiol Vokietija buvo antra didžiausia Ukrainos donorė ir rėmėja. Mes iki šiol investavome 24 milijardus eurų“, – akcentavo C. Zimmermannas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Eltai duotame interviu teigė, kad

„Maža to, pažymi jis, pražūtingai pavojingų signalų, kad Vakarai spaudžia Ukrainą sėsti prie derybų stalo su Rusija, yra jau dabar. Ministrui nesuprantama ir diplomatiniuose koridoriuose vis garsiau girdima retorika, kad su Rusija vis tiek teks ateityje kalbėtis kuriant naują Europos saugumo architektūrą“, – sakė jis.

Pastaruoju metu G. Landsbergis prakalbo apie rizikas, kad Vakarų valstybių požiūris karą pradėjusios Rusijos atžvilgiu gali keistis. Ministras teigia matąs pavojingų signalų, kad Vakarai jau dabar spaudžia Ukrainą sėsti prie derybų stalo su Rusija.

Ministrui taip pat nesuprantama ir diplomatiniuose koridoriuose vis garsiau girdima retorika, kad su Rusija vis tiek teks ateityje kalbėtis kuriant naują Europos saugumo architektūrą.

Gairės: vokietijos ambasadorius, Lietuvoje Cornelius Zimmermannas, karas Ukrainoje, taikos derybos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS