VSD neigia, kad rinko informaciją rinkimų kampanijos metu | KaunoDiena.lt

VSD NEIGIA, KAD RINKO INFORMACIJĄ RINKIMŲ KAMPANIJOS METU

Valstybės saugumo departamentas (VSD) trečiadienį griežtai paneigė žvalgybos pareigūno pateiktą informaciją, esą jis rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką.

„Griežtai paneigiame žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją. VSD tikrai nerinko ir neteikė jokios informacijos apie minimus asmenis“, – BNS sakė VSD atstovė Aurelija Katkuvienė.

„Visa VSD veikla yra griežtai reglamentuota ir vykdoma pagal galiojančius įstatymus. Rinkimų metu VSD turėjo užduotį ir stebėjo bei vertino užsienio šalių įtaką rinkimų procesui“, – pridūrė ji.

A. Katkuvienė taip pat atkreipė dėmesį, kad šią informaciją tikrino teisėsauga ir nusikaltimo neįžvelgė.

„Neabejojame, kad STT ir prokuratūra įvertino šią informaciją, ji buvo paneigta“, – sakė VSD atstovė.

Aukšto rango žvalgybos pareigūnas yra informavęs Seimo ir teisėsaugos atstovus, kad VSD vadovybės nurodymu 2018-2019 metais žvalgyba rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką, rodo BNS gauti duomenys.

Informaciją apie tai pareigūnas 2019 metų balandį pateikė tuometiniam Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Vytautui Bakui.

V. Bakas šia informacija trečiadienį pasidalijo su komiteto nariais.

Teisėsauga sako negalinti komentuoti informacijos apie VSD

Teisėsaugos institucijos sako negalinčios komentuoti informacijos, susijusios su pranešimu apie Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklą prezidento rinkimų kampanijos išvakarėse.

Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba pabrėžė, kad informacija apie atliktus veiksmus ir priimtus sprendimus buvo pateikta uždarame Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje.

„Tais atvejais, kai pateiktas paklausimas yra sietinas su tomis prokuratūrai atitinkamais įstatymais nustatytomis funkcijomis, kurios įpareigoja prokuratūrą užtikrinti duomenų konfidencialumą, prokuratūra neturi galimybės paneigti ar patvirtinti paklausimuose nurodomų teiginių bei atsakyti į pateiktus klausimus“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

„Tais atvejais, kai informacija yra susijusi su duomenų konfidencialumo užtikrinimu, tokių situacijų plačiau komentuoti negalime“, – teigė STT atstovė Renata Keblienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Galvoju

Akivaizdu ,kad VSD nerinko nes tas kas galimai rinko dalyvavo rinkimuose kaip konkurentas Nausedai ir Simonytei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS