Vyriausybė leido į Lietuvą atvykti per 100 užsieniečių | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ LEIDO Į LIETUVĄ ATVYKTI PER 100 UŽSIENIEČIŲ

Vyriausybė trečiadienį leido į Lietuvą atvykti per šimtui užsieniečių iš Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Čekijos ir kitų valstybių, netaikant dėl koronaviruso įvestų draudimų.

Šešiems Baltarusijos ir vienam Ukrainos piliečiui Ministrų kabinetas leido dalyvauti rugpjūčio pabaigoje vyksiančioje konferencijoje, skirtoje vienam iš 1863–1864 metų sukilimo vadų Konstantinui Kalinauskui.

LCC Tarptautinio universiteto prašymu leista atvykti dėstytojai iš Jungtinių Valstijų su vaiku, leidimas atvykti duotas ir tarptautinės įmonės technologijų vadovei – Indijos pilietei, siekiant įgyvendinti sutartį su Klaipėdos mokslo ir technologijų parku.

Taip pat leista atvykti 75 Lenkijos piliečiams, dešimčiai Čekijos piliečių, vienam ispanui ir vienam kroatui – jie atliks bandymo procesus Vilniaus kogeneracinėje jėgainėje, ir dar 18 Čekijos piliečių atlikti „Ignitis gamybos“ dūmtraukių demontavimą. Du ukrainiečiai galės atvykti dribti „Amber grid“ valdomose magistralinių dujotiekių sistemose.

Taip pat leista atvykti dviem Rusijos piliečiams vykdyti laivų apžiūros ir remonto bei modernizavimo priežiūros darbus Klaipėdos uoste „Memelio miesto“ teritorijoje.

Dalis jų atvyks šiemet, dalis – iki kitų metų rugpjūčio.

Visi atvykusieji turės laikytis dviejų savaičių saviizoliacijos.

Gairės: Vyriausybė, užsieniečiai, leido atvykti, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nuomone

Pinigu prisiskolinom dabar neturim kur deti reikia sveciu pasikviest kad padetu

Leidimas

Nepakeičiamieji specialistai atvyks į Lietuvą vykdyti bandymo procesus ir dirbti kt. mokslo srityse, o kur prapuolė mūsų specialistai, ką jie veikia, ar jie nesugeba demontuoti dūmtraukius. Kodėl pirmenybė atlikti darbus nesuteikiama mūsų specialistams?

FTW

Ši valdzia turetu vysa atsistatidint su seimu kartu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS