Vyriausybė nusprendė: kaukių lauke galėsime nedėvėti, bet yra išimčių | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ NUSPRENDĖ: KAUKIŲ LAUKE GALĖSIME NEDĖVĖTI, BET YRA IŠIMČIŲ

  • 19

Vyriausybė trečiadienį dar vienam mėnesiui pratęsė karantiną, tačiau leido lauke nedėvėti kaukių.

Vyriausybė nusprendė, kad nuo šiol bus galima nedėvėti kaukių atvirose vietose, kai išlaikomas bent dviejų metrų atstumas.

Kaukių dėvėjimo uždarose vietose reikalavimai nesikeičia.

Šis sprendimas įsigalios nuo rytojaus.

I. Šimonytė: dėl medicininių kaukių naudojimo tinkamesnis raginimas, ne įpareigojimas

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog dėl ekspertų siūlymo įpareigoti gyventojus dėvėti tik medicinines kaukes ar respiratorius reikia daugiau diskusijų ir tikisi, kad tam pakaks bendro raginimo.

„Buvo toks pasiūlymas, tačiau manau, kad čia yra klausimas, kuriam galbūt reikia daug daugiau diskusijų“, – spaudos konferencijoje po Vyriausybės posėdžio sakė premjerė.

I. Šimonytė teigė, kad „čia labiau tiktų bendras raginimas naudoti tiek, kiek įmanoma, medicinines kaukes ir respiratorius“.

„Iki tokio smulkmeniškumo reglamentuoti žmonių saugojimąsi ir saugojimą, kad jau gal nereikėtų pradėti nutarime rašyti, kas kiek valandų kaukes reikėtų keisti ir kokios jos turėtų būti. Rekomendacija yra labai aiški, bet specialių sugriežtinimų nutarime mes nusprendėme nedaryti“, – kalbėjo premjerė.

Ji pabrėžė, kad skydeliai nėra tinkama apsaugos priemonė. Pasak jos, nors jie yra dažnai matomi televizijoje ir kitur, kas gali sudaryti įspūdį, jog gali būti naudojami kaip apsauga, tačiau ši praktika, „neturėtų būti atkartojama realiame gyvenime“.

I. Šimonytės teigimu, dėl to, ar konkrečios apsaugos priemonės turėtų tapti privalomos teikiant didesnės rizikos kontaktines paslaugas, spręs sveikatos apsaugos ministras, galintis tai reglamentuoti operacijų vadovo sprendimu.

Ekspertų taryba prie Vyriausybės rekomendavo įpareigoti gyventojus dėvėti tik medicinines kaukes arba respiratorius, nes, jų vertinimu, medžiaginių kaukių, skydelių ir kitų panašių priemonių efektyvumas stabdant viruso plitimą yra labai nedidelis.

Kaip teigė Ekspertų tarybos prie Vyriausybės narys, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Mindaugas Stankūnas, įpareigoti gyventojus dėvėti tik medicinines kaukes arba respiratorius siūloma, nes medžiaginių kaukių, skydelių ir kitų panašių priemonių efektyvumas stabdant viruso plitimą yra labai nedidelis.

Iki šiol visose viešose vietose vyresniems nei šešerių metų amžiaus žmonėms buvo privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Tai galėjo būti kaukės, respiratoriai arba kitos priemonės. Išimtys buvo taikomos neįgaliesiems, sportininkams ar esant už gyvenamųjų vietovių ribų.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

Moteriskas kelnaites ant galvos uzsidekit

!

Vakcina AstraZeneka irgi tik 66%veiksminga,bet naudojama.

to ...

nejuokink,ka tie skydeliai saugo,juk ora ikvepet,o skydelis oro nefiltruoja,tai visa bruda esanti salia sukvepet,skydelis nebent lauke tik o ne patalpose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS