Vyriausybė pritarė, kad lietuviai su latviais kartu prižiūrėtų bendrą valstybės sieną | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ, KAD LIETUVIAI SU LATVIAIS KARTU PRIŽIŪRĖTŲ BENDRĄ VALSTYBĖS SIENĄ

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad būtų ratifikuota Lietuvos ir Latvijos sutartis dėl bendros valstybės sienos priežiūros ir pareigūnų veiklos.

Sienos inventorizavimo darbams 2020 metams Lietuva yra numačiusi skirti 556 tūkst. eurų. Didžioji dalis lėšų bus skirta pasienio stulpams ir pasienio juostai sutvarkyti.

Tolesnei minimaliai sienos priežiūrai kasmet reikės apytiksliai 69 tūkst. eurų, o dar maždaug 90 tūkst. eurų 2020 – 2022 metais bus skirta atlikti geodeziniams matavimams ir kartografiniams darbams.

Vyriausybei pritarus sutarties ratifikavimui, prezidentas Gitanas Nausėda turės šį klausimą pateikti Seimui, jis priims galutinį sprendimą.

Susitarimas nustato Lietuvos ir Latvijos valstybės sienos, jos ženklų ir pasienio juostos priežiūros, inventorizacijos ir bendros apžiūros tvarką.

Per pusmetį nuo susitarimo įsigaliojimo nuspręsta sudaryti Bendrąją komisiją, atsakingą už valstybės sienos priežiūrą, inventorizacijos organizavimą bei koordinuoti klausimus dėl sienos padėties, ženklinimo priežiūros.

Šiuo metu galioja 1931 metų Lietuvos ir Latvijos susitarimas dėl sienos žymių ir sienos zonos palaikymo ir 2002 metų Lietuvos ir Latvijos vyriausybių susitarimas dėl valstybės sienos įgaliotinių veiklos. Pasak projekto autorių, šie susitarimai yra neaktualūs, nepritaikyti šalių narystei Šengeno erdvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Tam ir baigėme geriausius pasaulio universitetus, kad dėl visko gražiai susitartume.

o

skvernas ar atsiklause latviu? gal jie nenori saugotis nuo /geru/ kaimynu tegul patys save globoja o tai 2 puses dar susipes ar 3 jiegos samoningai isprovokuos baltijos saliu itampa arba darot taip 1 men saugo lietuva kita latviai o kaip su polska lieka???,,,,,o darbaltarusiai?.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS