Vyriausybė skyrė 9,8 mln. eurų COVID-19 tyrimams lapkritį ir gruodį apmokėti | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ SKYRĖ 9,8 MLN. EURŲ COVID-19 TYRIMAMS LAPKRITĮ IR GRUODĮ APMOKĖTI

Vyriausybė skyrė Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai (NVSPL) beveik 9,8 mln. eurų atsiskaityti už lapkritį ir gruodį atliktus tyrimus dėl koronaviruso.

Kaip per Vyriausybės posėdį šią savaitę sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, šias lėšas pavyko sutaupyti vykdant kovai su koronavirusu reikiamų priemonių pirkimus.

„Mes sutaupytas įvairias lėšas norime skirti būtent Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai atsiskaityti už lapkritį ir gruodžio mėnesį. Iš viso čia eina kalba apie 12 mln. eurų“, – teigė jis.

NVSPL duomenimis, už lapkritį laboratorijoms reikia sumokėti beveik 6,3 mln. eurų, dar 6 mln. eurų kainuos gruodžio mėnesio tyrimai.

Pasak A. Dulkio, keliais sprendimais skyrus 9,8 mln. eurų, kitiems metams nepadengta liks apie 1 mln. eurų.

„Bendrai iš tų 12 mln. mano paminėtų šiais nutarimais mes kompensuojame 9 mln., dar 2 mln. yra kompensuojami kitais Vyriausybės nutarimais, kurie čia dar buvo ankstesnės Vyriausybės. Vadinasi, tokiu atveju liktų šiais metais apie 1 mln. eurų dar nepadengta suma“, – sakė ministras.

Penktadienio duomenimis, Lietuvoje atlikta beveik 1,5 mln. koronaviruso tyrimų. Darbo dienomis Lietuvoje padaroma po keliolika tūkstančių tyrimų, savaitgaliais – po 4–5 tūkstančiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

laisvi

liberbrudai dar mazai prisivoget o kas pensijas normalzuos juk nedaug liko dar numarinsit uzsprinkit savo gobsumu velnio isperos ;;;;

Anonimui Pydarui

plovimas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS