Pritarta: karantinas pratęsiamas dar mėnesiui, judėjimo ribojimai – iki kovo 15 d. | KaunoDiena.lt

PRITARTA: KARANTINAS PRATĘSIAMAS DAR MĖNESIUI, JUDĖJIMO RIBOJIMAI – IKI KOVO 15 D.

Vyriausybė trečiadienį dar vienam mėnesiui – iki balandžio pratęsė karantiną, tačiau leido lauke nedėvėti kaukių bei judėti tarp didmiesčių ir jų rajonų.

„Turbūt dauguma iš mūsų, o gal net visi prieš savaitę šią savaitę tikėjosi truputėlį galimybių kitus sprendimus priimti, aš taip pat. Gaila, kad negalime eiti pagal savo patvirtinamą planą pirmyn, nes tiesiog neturime tų aplinkybių, kurios būtų tai leidę“, – Vyriausybės posėdyje sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybės sprendimu, karantinas šalyje pratęstas iki kovo 31 dienos vidurnakčio.

Judėjimo tarp savivaldybių ribojimas pratęstas iki kovo 15 dienos, tačiau nuspręsta leisti žmonėms, gyvenantiems besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, judėti tarp šių savivaldybių.

Vyriausybė taip pat nusprendė, kad nuo šiol bus galima nedėvėti kaukių atvirose vietose, kai išlaikomas bent dviejų metrų atstumas. Kaukių dėvėjimo uždarose vietose reikalavimai nesikeičia.

Gaila, kad negalime eiti pagal savo patvirtinamą planą pirmyn, nes tiesiog neturime tų aplinkybių, kurios būtų tai leidę.

Pasak ministrės pirmininkės, sprendimas dėl judėjimo tarp žiedinių savivaldybių priimtas, nes buvo planuotas jau praėjusią savaitę, o sprendimas dėl kaukių priimtas remiantis ekspertų rekomendacijomis.

Sveikatos apsaugos ministerijos teikime teigiama, jog karantiną tęsti svarbu dėl išliekančios nepalankios epidemiologinės situacijos.

Pasak ministerijos, pastebima, kad paskutiniąją savaitę susirgimų skaičius nebemažėja, o bendra teigiamų atvejų dalis bei teigiamų tyrimų dalis tarp simptomus jaučiančių asmenų pradėjo didėti.

Be to, šią savaitę taip pat padidėjo hospitalizuojamų asmenų skaičius.

Žada inicijuoti testavimo apimčių plėtimą

Vyriausybė planuoja inicijuoti kelių visuomenės grupių testavimą ir kovo viduryje svarstyti platesnius judėjimo atlaisvinimus, sako premjerė I. Šimonytė.

„Tikiuosi, kad gal jau šiandien sveikatos ministras galės pasirašyti savo teisės aktus, kad tiesiog plėstume testavimo apimtis tam tikroms grupėms, kurios yra tolygiai pasklidusios per visą Lietuvą ir jų yra visose savivaldybėse, tų žmonių yra tikrai nemažai ir kviesime juos testuotis tiesiog būriais taip, kaip testuodavome medikus“, – posėdyje kalbėjo premjerė.

Ji paminėjo, kad tai galėtų būti pareigūnai ar kultūros darbuotojai.

Tai, jos teigimu, leistų sužinoti sergamumo situaciją šiose grupėse bei turėti adekvatesnį vaizdą apie padėtį savivaldybėse.

Tai, pasak jos leistų „galbūt jau nuo kovo vidurio pereiti į tokį režimą, kai tos savivaldybės, kuriose situacija yra bloga, yra labiau atribotos nuo judėjimo negu visos savivaldybės viena nuo kitos“.

Pasak jos, esama situacija su testavimo apimtimis rodo, jog nepasiteisino sprendimas suteikti savivaldybėms daugiau laisvės pačioms spręsti dėl testavimo apimčių.

„Nepaisant to, kad suteikėme galimybę savivaldybių administracijoms plėsti testavimo apimtis, tų testavimo apimčių nematome“, – teigė ji.

Pasak premjerės, kai kuriose savivaldybėse situacija atrodo blogesnė nei yra, nes testuojami tik didelę riziką turintys žmonės.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

nekenciu

Sedim ukio tvarte,bet uzsienio ukiai sekmingai veza uzkrata,slove psevalskio kumelei

mociute

Mirsta sveiki,kuriuos galima isgydyti,dabar egzistuja tik korona ir pamstancios seimo veikeju kisenes

irute

Idomu kodel neleidziama teisybe kad vyras buvo med,nuzudytas nesuteikus visa vasara med,paslaugso,gal man eiti ir skelbt bado akcija kad butu atkreiptas demesys i zmones kurie su sveikatos apsaugos min,pirma laiko keliauja i dausas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS