Ypatingą sukaktį minėjusiai A. Adamkienei – šūsnis sveikinimų: linkėjo svarbiausio dalyko | KaunoDiena.lt

YPATINGĄ SUKAKTĮ MINĖJUSIAI A. ADAMKIENEI – ŠŪSNIS SVEIKINIMŲ: LINKĖJO SVARBIAUSIO DALYKO

  • 17

Žmonos Almos 95-ąjį gimtadienį vasario 10-ąją prezidentas Valdas Adamkus su artimais draugais planavo ne vieną dieną. Jis sakė, kad turėjo būti ir draugai, ir vaišės, ir tostai. Tačiau planus kiek kitaip pakoregavo pirmosios ponios sveikatos būklė, praneša LNK.

„Planuota, kad bus baliukas kaip reikiant tokia progą, bet pakalbėjome su gydytoju. Jis sakė pasakyti viskam „ne“, – sakė prezidentas V. Adamkus.

Gimtadienį ponia Alma švenčia su vyru Turniškėse, namuose. Brangute žmoną vadinantis sutuoktinis sukaktuvininkei įteikė gėlių puokštę ir pabučiavo.

„Mes vienas kitam dovanų nedarome. Sutarėme ta proga kokį nors meno kūrinį į namus nusipirkti“, – pasakojo V. Adamkus.

Prieš pusmetį sušlubavus ponios A. Adamkienės sveikatai dėl patirto insulto, pora labai retai kartu pasirodo viešumoje. Prezidentas ne kartą yra atviravęs, kad išgyvena dėl silpnos žmonos sveikatos, bet per gimtadienį nuotaikos – optimistinės. „Labai geros nuotaikos – šypsosi ir, sakyčiau, kad jos sveikata po truputį gerėja. Reikia tikėtis, kad su pavasariu ir vasara mes ją pastatysime ant kojų“, – sakė V. Adamkus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Sveikatos ir geros nuotaikos ypatingo jubiliejaus proga poniai Almai linki visi – ir gerai ją pažįstantys, ir matę tik per televiziją. „Alma – tikrai visos mūsų valstybės dama. Moters idealas, motinos idealas. Ji tokia globėjiška – tiek daug padariusi ne tik moterims, bet ir vaikams. Linkėjimas tokia proga, tai, be abejo, – sveikatos“, – linkėjo žurnalistų kalbinta gyventoja.

„Sveikatos, sveikatos, sveikatos. Nuostabi moteris! Reikėtų pasaulyje paieškoti tokios – verta stovėti šalia karalienės“, – gražių žodžių negailėjo ir Vilniuje sutiktas vyriškis.

„Aš labai linkiu jai sveikatos, ištvermės. Gyvenimas yra nelengvas, amžius... Aš irgi jau nemažo amžiaus, žinau, kad yra problemos, bet ji turi labai mylintį vyrą. Jie yra kartu. Duok Dieve, kad jie ir toliau kartu vienas kitą remtų. Ir kad ponia Alma, turėdama Valdo Adamkaus globą ir paramą, ir jį galėtų toliau remti“, – linkėjo Vytautas Landsbergis.

Stilingiausia pora – taip iki šiol vadinami Adamkai, o ponia Alma – stiliaus ir elegancijos ikona. Dizainerė Julija Janus daug metų puošė pirmąją šalies ponią. Buvo ir iššūkis, bet kartu ir lengva. „Be visų nuostabių savybių, kurias turi ponia Alma, jos elegancija yra taip pat be galo išskirtinis bruožas, kurį atsimename ir atsiminsime visi bei iki šiol laikome pavyzdžiu“, – sakė dizainerė.

Labai paprasta, bet ne prasta – apie A. Adamkienę kalba ir ne vienerius metus V. Adamkaus komandoje atstove spaudai dirbusi Violeta Gaižauskaitė. „Protokolas galėjo džiaugtis, kad turėjo tokią paprastą, neįnoringą, be jokių pretenzijų Pirmąją ponią, kuri tikrai deramai atstovavo Lietuvos valstybei“, – kalbėjo ji.

Neseniai ir V. Adamkus atšventė 95-erių metų sukaktį, o praėjusį rugsėjį pora minėjo 70-ąsias santuokos metines.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Pagarba

Prezidentui, te sveiksta jo žmona.

O

Iš kur ji turi draustumą Lietuvoje jeigu čia nedirbo jokio darbo? Ir kiti taip norėtų svetimoje šalyje gydytis , bet taip negalima paprastiem jei nedirbai negali gydytis.

Linkiu

Nepalikinėti tapkių Lietuvoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS