Žada, kad nauja migracijos informacinė sistema palengvins prašymų teikimą | KaunoDiena.lt

ŽADA, KAD NAUJA MIGRACIJOS INFORMACINĖ SISTEMA PALENGVINS PRAŠYMŲ TEIKIMĄ

  • 1

Migracijos departamentas žada, kad naujoji migracijos informacinė sistema (MIGRIS) leis greičiau pateikti prašymus užsienio piliečiams, lengviau stebėti prašymų nagrinėjimą.

Kartu su sistemos atnaujinimu pirmadienį Kėdainiuose atidarytas ir departamento padalinys – informacinis centras, teiksiantis visą aktualią su migracijos procedūromis susijusią informaciją.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos pranešimo, sistema leis teikti prašymus dėl leidimų gyventi Lietuvoje, stebėti jų nagrinėjimo eigą, rezervuoti vizito į Migracijos departamentą laiką, gauti informaciją apie migracijos paslaugas.

Be to, supaprastinus prašymo dėl leidimo gyventi pateikimo procesą, nuo šiol užsienio piliečiui pakaks interneto svetainėje migris.lt  pažymėti savo pilietybę ir, naudojantis svetainės vedliu, pasirinkti reikiamą prašymo formą, įkelti visus privalomus dokumentus.

„Džiaugiamės naująja migracijos informacine sistema. Ilgai dirbome tam, kad migracijos procedūros klientams taptų kuo paprastesnės ir sklandesnės. Tikimės, kad tie, kurie naudosis sistema, tai įvertins“,  – kalbėjo Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Naudotis naująja sistema galima nuo pirmadienio.

Pasak departamento, siekiant sumažinti užsienio piliečių vizitų Migracijos departamente skaičių, taip pat sujungtos prašymo išduoti arba pakeisti leidimą gyventi nagrinėjimo ir leidimo gyventi išdavimo procedūros. Visos paslaugos bus teikiamos iš anksto užsiregistravusiems užsieniečiams, o gyva eile bus aptarnaujami tik pagamintų dokumentų ar vizos atsiimti atvykę asmenys.

MIGRIS vadinama sistema turėjo pradėti veikti liepos 1 dieną, tačiau to nepavyko padaryti „dėl užtrukusių platformos kūrimo ir diegimo darbų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ainis

Sąlygos ir paslaugos kuriamos ir gerinamos ne vietiniams gyventojams, o invaziniams. Vietiniams kuriami ir sugalvojami nauji mokesčiai,turbūt kad išaugtų emigracija ir atsirastų vietos aniems invaziniams. Paradoksai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS