Iš žemės drebėjimo nusiaubtos Turkijos grįžta Lietuvos gelbėtojų komanda | KaunoDiena.lt

IŠ ŽEMĖS DREBĖJIMO NUSIAUBTOS TURKIJOS GRĮŽTA LIETUVOS GELBĖTOJŲ KOMANDA

  • 2

Ketvirtadienį į Vilnių grįžta Lietuvos pareigūnų komanda, padėjusi nuo žemės drebėjimo nukentėjusiai Turkijai.

„Kadangi tikimybė šiuo metu pastatų griuvėsiuose rasti gyvų žmonių yra labai maža, dalis paieškos komandų nutraukia darbą“, – teigiama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešime.

Anot jo, iš Turkijos grįžta ir Austrijos, Vokietijos, Ispanijos, Estijos, Nyderlandų, Graikijos, Bulgarijos, Vengrijos bei kitų šalių gelbėtojai.

„Šiuo metu prasidėjo griuvėsių valymas naudojant sunkiąją techniką, tad iš vietos gelbėjimo tarnybų nebegauname užduočių. Kadangi gyvų žmonių rasti praėjus dešimčiai dienų nuo nelaimės tikimybė labai sumažėja, mūsų buvimas netenka prasmės“, – sakė Lietuvos tarptautinės pagalbos teikimo komandos vadas Gediminas Šukšta.

Šiuo metu prasidėjo griuvėsių valymas naudojant sunkiąją techniką, tad iš vietos gelbėjimo tarnybų nebegauname užduočių.

Anot PAGD pranešimo, Lietuvos komandos nariai Adijamano mieste išžvalgė septynių sugriuvusių pastatų vietas ir iš griuvėsių ištraukė septynių žuvusių žmonių kūnus. Paieškos ir gelbėjimo operacijų vietoje ne kartą buvo juntami požeminiai smūgiai.

Ketvirtadienį 37 komandos nariai parvyksta reisiniu lėktuvu, penktadienį karinis orlaivis „Spartanas“ pargabens tris kinologus su šunimis bei du logistus su gelbėjimo įranga.

Į Turkiją buvo išvykę 42 gelbėtojai: trys kinologai iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos, penki Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties medikai ir 34 ugniagesiai gelbėtojai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apskričių.

Lietuviai paieškos ir gelbėjimo operacijas atliko Adijamano mieste.

Lietuvos Vyriausybė iš valstybės rezervo skyrė Turkijai 90 pastatomų palapinių, 50 elektrinių šildytuvų, 1000 patalynės komplektų, 1000 pagalvių ir 7700 pledų bei medicinos atsargų. Bendra skirtos paramos materialinė vertė siekia 528 tūkst. eurų.

Į nelaimės Turkijoje vietą Tarptautinės pagalbos teikimo komandą Lietuva siuntė pirmą kartą.

Per praėjusią savaitę įvykusį 7,8 balo žemės drebėjimą Turkijoje žuvo 35,4 tūkst. žmonių, kaimyninėje Sirijoje – apie  3,7 tūkstančio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Išvada

Nuvažiavo kaip į kokią ekskursiją ir nieko gero nenuveikė.

Tik

Kodel Alahas taip pasielge su turkais ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS