Žiaurumui nėra ribų: sužalotu šunimi prašė atsikratyti už alaus butelį | KaunoDiena.lt

ŽIAURUMUI NĖRA RIBŲ: SUŽALOTU ŠUNIMI PRAŠĖ ATSIKRATYTI UŽ ALAUS BUTELĮ

  • 7

Gyvūnų prieglauda „Penkta koja“ socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo jautria istorija apie šunį Meškį. Juo šeimininkė prašė atsikratyti už alaus butelį. 

„Yra toks kaimas. Apie 150 km nuo Linksmakalnio prieglaudos. Galėtų būti kur nors, pvz., Panevėžio rajone. Galėtų būti ir kur kitur. Iš tiesų, tokie „kaimai“ yra išsimėtę visur. Ir jų tikrai daugiau nei norėtųsi. Tai kaimai, kuriuose vis dar „prie ruso buvo geriau“, kurie vis dar atsiskaito vietine valiuta dažniau nei eurais. Ir ne, ne litais. Buteliais. Neemigruoja tokie „kaimai“. Deja“, – taip liūdną Meškio istoriją pradėjo „Penkta koja“.

Teigiama, kad šuo, kuriuo šeimininkė prašė atsikratyti už alaus butelį, gimė būtent tokiame kaime. 

„Meškis gimė sargauti. Gimė būti prikabintas prie grandinės visą savo gyvenimą. Gimė, gavo gabalą „šniūro“ ant kaklo ir niekada nebuvo vertas daugiau nei butelio. Nebuvo vertas nei skiepo, nei normalaus pašaro, net dėmesio nebuvo vertas. O ir butelio vertę įgijo tik tuomet, kai „šniūras“ įaugo į kaklą – nes, na kiek kartų gyvenime reikėtų pakeisti tą į mėsas augantį „šniūrą“ šuniui augant? Nė karto. Ir butelio vertę įgijo tik todėl, kad tapo dvėseliena – iš tolo dvokiantis, bjaurus akiai ir, svarbiausia, nebe uolus sargas“, – rašė gyvūnų globėjai, pasidaliję ir vaizdo įrašu, kuriame matyti grandinės sužalotas šuns kaklas, nusėtas žaizdomis.

 

 

„Meškio šeimininkė neapsikentė Meškio supuvusio kaklo. Ėmėsi tvarkyti reikalų. Apėjo kaimą ieškodama pagalbos. Pagalbos nuskandinant, pakariant ar gal net nušaunant. Už pagalbą siūlė butelį... ALAUS. Gudriai nepradėjo žaisti aukšta korta, palikdama vietos deryboms“, – šeimininkės žiaurumu baisėjosi gyvūnų globėjai.

Vis dėlto šiame kaime atsirado neabejingas vaikinas, kuris, išgirdęs Meškio šeimininkės pasiūlymą, paskambino gyvūnų prieglaudoms.

Gyvūnų globėja Lina važiavo 150 kilometrų, kad išgelbėtų sužalotą šunį. „Penktos kojos“ darbuotojai išvalė gilias Meškio žaizdas, tarp visų mirusių audinių atrasdami ir skaudžiai įsirėžusią grandinę. 

„Liūdna sakyti, bet net ir prieglaudoje už grotų jam bus geriau nei pas savo „šeimininkę“. Vis tik dar liūdniau yra tai, kad beveik neabejojame, kad toji šeimininkė neilgai trukus vėl susiveiks naują Meškį“, – konstatavo gyvūnų globėjai.

„Penkta koja“ prašo pagalbos padėti pasirūpinti Meškiu.

Padėti šuniui galite čia:

Tiesioginis pervedimas į banko sąskaitą:

Rekvizitai paramai (paskirtis – parama):

LT107044060007669611 SEB

LT497300010106206608 „Swedbank“, pervedant iš užsienio:

VšĮ „Penkta koja“;

S. Žukausko g. 33-64, Kaunas

LT497300010106206608 „Swedbank“;

Konstitucijos pr. 20A, 03502 Vilnius, SWIFT kodas HABALT22

P. S. Jeigu norite paremti būtent kažkurį gyvūną ar jo gydymą, atlikdami bankinį pinigų pervedimą mokėjimo paskirtyje nurodykite, kam norite skirti šiuos pinigus. VšĮ „Penkta koja“ Jonavos skyriui: tiesioginis pervedimas į banko sąskaitą: LT984010042503006212 „DnB“ bankas (paskirtis – parama)

Aukojimas SMS žinute trumpuoju numeriu 1670

Žinutės langelyje įrašykite:

Padedu1 – paaukosite 1 Eur;

Padedu2 – paaukosite 2 Eur;

Padedu5 – paaukosite 5 Eur;

P. S. aukojant didesnę sumą nei 6 ar 7 Eur, naudingiau yra aukoti banko pavedimu, priešingu atveju didelė sumos dalis atitenka paslaugos teikėjui.

Auka per „PayPal“ paypal-donate-button

El. paštas – info@penktakoja.lt

Siekiant, kad jūsų auka nebūtų apmokestinta, naudokite funkciją „Donate“.

PATREON paramos platforma – galite pasirinkti sumą, kuri bus automatiškai nuskaičiuojama kiekvieną mėnesį.

Auka per portalą aukok.lt projektui „Kartu pildykime kuklius penktakojų norus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jolanta

Turėtumėme tą kaimo gluse patikrinti ar jinai įsitaisę kokį augintinį, dėti baudas , tokiems išvis neleisti laikyti , nes gyvūnas ke

...

Prie nemokamo kepsnio dar ir alaus pasiūlė... :/

patriotas

alui pinigu turi o naujam antkakliui ne,cia jau proto ubagas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS