Per žiemos priėmimą į profesines mokyklas įstojo 1 tūkst. jaunuolių | KaunoDiena.lt

PER ŽIEMOS PRIĖMIMĄ Į PROFESINES MOKYKLAS ĮSTOJO 1 TŪKST. JAUNUOLIŲ

  • 1

Per žiemos priėmimą į profesines mokyklas įstojo 1007 jaunuoliai, antradienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Jie mokymo sutartis pasirašė su 21 įstaiga.

„Daugiausia susidomėjimo sulaukė tos profesijos, kurios šiandien darbo rinkoje ir yra paklausiausios, t. y., krovinių transporto priemonių vairuotojai, sveikatos priežiūros srities specialistai, reikšmingai padaugėjo stojančiųjų į gamybos ir perdirbimo srities programas“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.

Daugiausia mokinių mokysis pagal inžinerijos ir inžinerinių profesijų (173), sveikatos priežiūros (171), socialinės gerovės (126) sričių mokymo programas.

Populiariausios buvo motorinių transporto priemonių kroviniams vežti vairuotojo (70), paramediko (69) ir elektriko (61) modulinės profesinio mokymo programos.

Gausiausio naujų mokinių būrio sulaukė Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras (150), Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centras (130) ir Marijampolės profesinio rengimo centras (117). 

Beveik visi sutartis sudarę asmenys – 1001 mokinys – mokysis valstybės finansuojamose vietose.

Pagrindinio priėmimo vasaros etapas į profesinio mokymo įstaigas prasidės birželio 1 dieną, stojantieji prašymus galės užregistruoti iki rugpjūčio 5 dienos. Papildomas priėmimas numatytas rugpjūčio 19–23 dienomis. Rugsėjo 5 – lapkričio 30 dienomis vyks priėmimas į likusias laisvas vietas.

Iš viso į valstybės finansuojamas vietas šiemet numatyta priimti 20,6 tūkst. mokinių – tiek, kiek ir pernai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Bet dauguma jų tik sąraše dėl pažymėjimo! Reikia tokias mokyklas labai tikrinti! Auditas būtinas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS