Žiniasklaida: į gydymo įstaigą kreipęsis vyras sužinojo, kad neteko Lietuvos pilietybės | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: Į GYDYMO ĮSTAIGĄ KREIPĘSIS VYRAS SUŽINOJO, KAD NETEKO LIETUVOS PILIETYBĖS

  • 6

Į gydymo įstaigą kreipęsis Lietuvos ir Izraelio pilietybes turėjęs vyras sužinojo, kad neteko Lietuvos pilietybės, skelbia „15min“.

Migracijos departamentas sako, kad vyras dėl Lietuvos paso išsaugojimo nesikreipė, o apie galimybę netekti pilietybės buvo ne kartą informuotas.

Portalui vyras pasakojo, kad į Izraelį emigravo prieš 30 metų ir gavo šios šalies pilietybę, 2004 metais grįžo į Lietuvą. Lietuvos ambasada Izraelyje pasiūlė vyrui ir jo šeimai kreiptis dėl pilietybės atstatymo.

Šeimos nariai gavo patvirtinimus dėl atstatymo, o vyro pilietybės atstatymo procesas užtruko dėl gimimo vietos nustatymo. Anot jo, Migracijos departamentas visgi patikino, kad jo lietuviškas pasas galioja, asmens dokumentą jis yra keitęs, dabartinis galioja iki 2026-ųjų.

Tačiau dėl kojos traumos į medikus neseniai kreipęsis vyras sužinojo, kad nors moka mokesčius, neturi sveikatos draudimo. Iš Migracijos departamento vyras gavo informaciją, kad šių metų balandžio 16 dienos vidaus reikalų ministrės įsakymu jam panaikinta Lietuvos pilietybė.

Migracijos departamentas „15min“ teigė, kad 2006 metais informavo vyrą, kad Lietuvos pilietybę išsaugoti gali atsisakydamas Izraelio pilietybės arba įrodęs, kad vienas iš senelių iki 1940 metų birželio 15 dienos turėjo Lietuvos pilietybę. Pasak departamento, vyras su informacija buvo supažindintas, tai patvirtinta jo parašu.

Pasak departamento, po informacijos gavimo vyras dėl Lietuvos pilietybės išsaugojimo nesikreipė. 2018 ir 2023 metais jo deklaruotos gyvenamosios vietos adresu išsiųsti prašymai pateikti pranešimą apie įgytą kitos valstybės pilietybę.

„Šios pareigos jis nevykdė ir nebendradarbiavo su jo pilietybės klausimą siekusiu išspręsti Migracijos departamentu, nors visą informaciją turėjo dar nuo 2006 metų“, – teigiame portalui perduotame departamento komentare.

Apie pilietybės netekimą departamentas tvirtina informavęs asmenį balandžio 17 dieną, išsiųsdamas jam pranešimą apie pilietybės netekimą ir įsakymo išrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nebėr kantrybės

Jokių dvigubų pilietybių. Jau prasideda, tuoj pusė izraelio suvažiuos.

Eilinis

propagandoninis kliedesys tu,kuriu agitacijoje degantys kudikiai... Slykstu!

Amen

Šitokios žinios specialiai skelbiamos prieš tą Referendumo datą, tiesog kišamos... Jokių dvigunų, jokių daugybinių. Jokios KONSERVATORIŲ< LIBŲ-LAISVIEČIŲ ideologijos. Balsuojame NE NE NE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS