Žiniasklaida: Jungtinėje Karalystėje registravosi beveik 250 tūkst. likti norinčių lietuvių | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE REGISTRAVOSI BEVEIK 250 TŪKST. LIKTI NORINČIŲ LIETUVIŲ

Jungtinėje Karalystėje (JK) prašymus likti šalyje po „Brexit“ sutartyje nustatyto liepos 1-osios termino pateikė beveik 250 tūkst. likti norinčių lietuvių, sekmadienį skelbia LRT televizija.

Pasak Lietuvos ambasadoriaus JK Renato Norkaus, šie duomenys surinkti iki balandžio vidurio, tad skaičius gali dar išaugti. Tuo metu pagal oficialią JK statistiką, šalyje gyvena tik apie 150 tūkstančių.

Įsikūrimo statusas jau patvirtintas bent 175 tūkst. lietuvių, kurie teisėtai šalyje praleido penkerius metus, dar apie 50 tūkst. Lietuvos piliečių gavo dalinį įsikūrimo statusą, t. y. jie turės registruotis darkart, kai JK bus pragyvenę penkerius metus.

R. Norkus sako, kad iš viso britų institucijos jau peržiūrėjo apie 5,6 mln. ES piliečių prašymų likti šalyje ir tokių didelių skaičių nesitikėjo.

Užsiregistruoti Jungtinėje Karalystėje gyvenantys Europos Sąjungos piliečiai turi iki liepos 1-osios, priešingu atveju jie praras teises, numatytas JK sutartyje su ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

To LOGIŠKA

" valstybę valdoma idiotų..." Kokių nusipelnėm -tokie ir valdo. Valdžią renka žmonės. Pažiūrėkit gamtoj - ar matėt ,kad liūtus valdytu -AVINAS ? O va avinų bandą -valdo sarginiai šūnys. Tokia tiesa.

to Petras Cvirka

o Lietuvoje galesite vienas kita suesti is pavydo,nereikes nei putinoido rossijos,nei orbono vengrijos,nei batios pasoneje su gambieciais marokieciais .Sekmes klumpakojai sokiose pokiuose ir svarbu viska sluokite arba jamam dalyvaukite

Petras Cvirka

Jus , kurie nenori gyventi Lietuvoje ar joje skriaudžiami -priglaus motina Rusija. Galėsite apsigyventi Tuvoje, kur kelias į rojų garantuotas. Greičiau nei nusikaltimų čempionėje Brazilijos favelose , tą garantoju , garantuoja ir mirštamumo-nusikalstamumo rodikliai. Tad dar sykį primenu , važiuokite ir tapsite palaimintais...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS