Žinojimas saugo: specialistai mokys žmones ruoštis ekstremalioms situacijoms | KaunoDiena.lt

ŽINOJIMAS SAUGO: SPECIALISTAI MOKYS ŽMONES RUOŠTIS EKSTREMALIOMS SITUACIJOMS

  • 6

Anykščiuose, Kaišiadoryse, Kretingoje, Šiauliuose ir Trakuose trečiadienį vyks informacinė civilinė saugos akcija „Žinojimas saugo“.

Jos metu, kaip ir pirmadienį Vilniuje, civilinės saugos specialistai susitiks su gyventojais ir savivaldybių darbuotojais.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai kartu su šalies savivaldybių civilinės saugos specialistais visą mėnesį lankys vietos bendruomenes, mokyklas, susitiks su seniūnais ir socialiniais darbuotojais, senjorais ir negalią turinčiais žmonėmis.

Jie patars, kaip elgtis įvairių ekstremaliųjų situacijų metu, parodys, kaip susikrauti išgyvenimo krepšį, padės nustatyti perspėjimo pranešimus mobiliuosiuose telefonuose, atsakys į kitus gyventojams rūpimus civilinės saugos klausimus.

Gyventojams taip pat bus pateikiama praktinių patarimų, kaip įsirengti saugią patalpą, ką daryti, jei kilus grėsmei tektų palikti namus, kokia informacija būtų pateikta gyventojams, jei būtų nurodyta evakuotis ir kt.

Žinių apie civilinę saugą poreikis išaugo Rusijai vasario pabaigoje pradėjus karą Ukrainoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

O tai ta akcija vyks ten kur didžiausias pavojus ekstremalioms situacijom?

Senolis

Mažiau žinai - geriau miegi.

Jonas

Anksčiau darbuose buvo civilinis paruošimas,atvykdavo i darbus karininkai ir mokydavo.Dabsr neaišku kam mokės uz sias mokomasias pamokas, aiškų saviem.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS