Žmonės plūsta: netoli paauglio žūties vietos – stendas su politiko atvaizdu | KaunoDiena.lt

ŽMONĖS PLŪSTA: NETOLI PAAUGLIO ŽŪTIES VIETOS – STENDAS SU POLITIKO ATVAIZDU

Klaipėdos rajone, netoli vietos, kur antradienį įvyko tragiška nelaimė ir po automobilio ratais žuvo paspirtuku važiavęs paauglys, atsirado stendas su Seimo rinkimuose dalyvaujančio politiko Evaldo Jurkevičiaus atvaizdu. Pastarasis gestas gerokai papiktino visuomenės narius, kurie plūdo sprendimą – politinę reklamą afišuoti tragedijos vietoje. Tuo tarpu pats politikas gynėsi – tai esą ne politinė reklama. Tačiau žmonės ėmėsi veiksmų – stendą nukabino. E. Jurkevičius ragina jį grąžinti, kitaip kreipsis į pareigūnus.

Stendas – netoli tragedijos vietos

Prie medžio kamieno pritvirtinto stendo, kuriame visu ūgiu užfiksuotas Krikščionių sąjungos kandidatas Baltijos vienmandatėje apygardoje, nuotrauka socialinio tinklo „Facebook“ profilyje ketvirtadienį pasidalijo pats E. Jurkevičius. Čia jis dalydamasis įrašu rašė: „Politinė ar ne politinė reklama. Pagaminta 2016 m. Ir apmokėta. Jūsų teismui. Ką domina, dar turiu“.

Įrašo prie minėtos nuotraukos komentare politikas iš karto parašė, kad stendus su jo atvaizdu ir užrašu: „Šoferi, atleisk GAZĄ! Ačiū“, galima rasti Klaipėdos rajone, Slengių kaime esančioje Smeltaitės gatvėje bei Smeltės kvartale.

Rugsėjo 22 dienos rytą būtent Slengiuose įvyko keturiolikmečio gyvybę nusinešęs įvykis, kai paspirtuku iš Bertuliškės gatvės išvažiavusį paauglį mirtinai partrenkė 36-erių metų vyro vairuojamas visureigis.

Bandėte save pastatyti į šiandien iš laidotuvių grįžtančių tėvų vietą – kokius jausmus tai sukels jiems, kai pamatys? Jei turėtumėt vaikų ir žmogiškumo jausmą, turbūt net mintis tokia nebūtų atėjus...

Poelgis įsiutino visuomenę

Pastarosios nelaimės sukrėsta visuomenė, išvydusi E. Jurkevičiaus akibrokštą, ne juokais įtūžo, kad politikas drįsta tragedijos vietoje reklamuotis. „Aš pasibaisėjusi, kaip jūs galite tokios nelaimės vietoje darytis sau politinę reklamą!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė moteris.

Į minėtą komentarą sureagavęs E. Jurkevičius aiškino, jog stendas nėra politinė reklama. „Nuvažiuokite ir Smeltaitės gatvėje apžiūrėkite. Pradėkite nuo Smeltaitės 100 nr. iki žiedo, perskaitykite gyvai. Aš bijau net pagalvoti apie tokią šeimos tragediją. Gaila šeimos, gaila vairuotojo“, – rašė jis.

Tačiau politiko žodžiai tūžmingų internautų reakcijų nesustabdė: „Supuvęs žmogus. Nieko švento“. „Na, bet tu ir asilas – nei gėdos, nei sąžinės“. „Labai linkiu, kad tokį plakatą prie tavo namų pakabintų, kai prarasi kažką artimo“. „Ponas, ar jums su galva viskas gerai – tokį stendą pastatyti Smeltaitės gatvėje? Būtinai parašysiu Jūsų partijai, kokį puvėsį turi. Nei žmogaus negerbia, nei medžio“. „Pasiimkite savo skelbimų lentą iš Smeltaitės gatvės, ji pastatyta ne vietoje ir ne laiku“. „Bandėte save pastatyti į šiandien iš laidotuvių grįžtančių tėvų vietą – kokius jausmus tai sukels jiems, kai pamatys? Jei turėtumėt vaikų ir žmogiškumo jausmą, turbūt net mintis tokia nebūtų atėjus... Nes tai, ką padarėte – nežmoniška, pasityčiojimas... gaila labai jūsų, nes visur būna ribos...“ – plūdo žmonės.

Politikas pokyčių nežada

Tačiau ir tokie raginimai, regis, E. Jurkevičiaus nepažabojo – į kiekvieną komentarą po pasidalytu įrašu atsakęs kandidatas į Seimo narius atkirto: „Nepasiimsiu“. O pamatęs komentarą, kad, jei šis nenuims minėto stendo, nuims kas nors kitas, politikas žodžių kišenėje taip pat neieškojo: „Teks atsakyti. Aš uždėjau. Aš nuimsiu. Gyvename teisinėje Valstybėje“.

Net ir po tokio atsakymo internautai bandė ieškoti kompromiso, kad stendo Smeltaitės gatvėje neliktų: „Jūs gi matote, kad yra daug nepatenkintų, manau, kažkas tikrai ją nuims“, – svarstė moteris. Tačiau sulaukė tik lakoniško E. Jurkevičiaus atsakymo: „Manykite“.

„Turėk pagarbos žuvusiam vaikui ir jo šeimai. Susirink savo šiukšliną plakatą ir rūk kaip dūmas. Gėda, dugnas ir visiškas cinizmas. Bent suvoki, kokį skausmą tas plakatas ten daro? Žmonės, ten gyvenantys, eikit nulupkite tą šūdą nuo medžio ir išmeskit į šiukšlių konteinerį“, – ragino vienas iš internautų.

Atkreipė ir žinomo žmogaus dėmesį

Socialiniame tinkle „Facebook“ įsisiūbavusi kandidato į Seimo narius elgesio kritika vien asmeniniame jo profilyje neužsiliko. Stendo, kuriame užfiksuotas E. Jurkevičius, nuotrauka ketvirtadienį pasidalijo ir žinomas žurnalistas bei visuomenės veikėjas Andrius Tapinas.

„Aš vis pagalvoju, kiek toli nusiristi gali savo tikslo siekiančio politiko cinizmas? Ir vis atrandu naujus rekordus ir naujus dugnus. Prieš kelias dienas toje vietoje žuvo vaikas. Klaipėdos rajone bendruomenė iki šiol šoke. Ir į tą vietą atžygiuoja Krikščionių sąjungos kandidatas į Seimą Baltijos vienmandatėj Evaldas Jurkevičius ir į medį įvaro savo rinkiminį plakatą, atseit besirūpinantį eismo saugumu. Kad matytų ir tėvai, ir kiti bendruomenės nariai. Ir dar grasina, kad tie, kurie šitą plakatą nuims, atsakys teisinėje valstybėje, o jis dar ir medį nupjaus prisiminimui. Turbūt Krikščionių sąjungos nario cinizmo jau niekas neperspjaus. Nors dar yra laiko“, – rašė žinomas vyras.

Politikas bandė sustiprinti prevenciją?

Penktadienio popietę portalo žurnalistams susisiekus su E. Jurkevičiumi ir paklausus, kodėl netoli vietos, kur antradienį po automobilio ratais žuvo keturiolikmetis, nuspręsta pastatyti politinės reklamos stendą, politikas tvirtino:

„Nuspręsta pastatyti, kadangi reklama, pagaminta 2016 metais, kai aš turėjau dalyvauti Saugaus eismo savaitėje, Klaipėdoje, tačiau taip įvyko, kad „Gatvių apšvietimas“ neleido to panaudoti ant apšvietimo stulpų, prie mokyklų... Ji 2016 metų, apmokėta iš rinkiminės sąskaitos, deklaruota VRK (Vyriausioje rinkimų komisijoje, – aut. past.), todėl ryšium su šituo atveju, kadangi aš tenai dažnai važiuoju ir matau, kokia yra katastrofa, toje pačioje gatvėje – Smeltaitės 100, prieš aštuonis mėnesius pastačiau muliažinį policijos automobilį greičio prevencijai. O kada įvyko tragedija, tai buvo man didelis šokas ir aš neapsikentęs pastačiau stendus, kurie drausmina vairuotojus – šoferius. Čia kreipimasis į šoferius – vairuotojai ir taip važiuoja drausmingai“, – aiškino jis.

Aš neapsikentęs pastačiau stendus, kurie drausmina vairuotojus – šoferius. Čia kreipimasis į šoferius – vairuotojai ir taip važiuoja drausmingai.

Ketvirtadienį E. Jurkevičius sakė pastatęs du visuomenės pasipiktinimą sukėlusius stendus. Tačiau jų yra ir daugiau. „Yra dar Smeltės kvartale – pradedant nuo mano nuosavo namo tvoros. Taip pat yra atkarpoje, kurioje vairuotojai laksto, nors Smeltės kvartalas turi ženklelį „Gyvenvietė“, kur greitis ne daugiau 30 kilometrų per valandą. Nenorėdamas, kad tokia tragedija įvyktų, buvau pastatęs, nes prieš kelerius metus man ten, Smeltės kvartale, Žūklės gatvėje, mirtinai suvažinėjo katiną. Kreipiausi į policiją, vaizdo kamerų pagalba buvo išaiškintas žmogus, tačiau aš žmogiškai jam atleidau, nes jeigu aš būčiau toliau vykdęs užsispyrimą, ir reikalavęs atsakomybės, tas žmogus būtų praradęs tarnybos vietą, darbą. Aš jam krikščioniškai atleidau“, – detalizavo pašnekovas.

Pasak jo, Smeltaitės gatvėje, kurioje leistinas greitis – 50 km/val., yra šeši prevenciniai greičio kalneliai, o pravažiavus Slengius leistinas greitis padidėja iki 70 km/val. Tačiau minėtas greitis dažnai yra viršijamas, nes vairuotojai mėgsta prasilenkti tarpusavyje ir staigiai stabdyti artėdami prie greičio kalnelių, taip sukeldami avarinę situaciją.

Išsisuko nuo konkretaus atsakymo

Pasiteiravus, ar, atsižvelgiant į tai, kad stendas Smeltaitės gatvėje piktina žmones, ketinama jį bent jau perkelti kitur, E. Jurkevičius tarstelėjo: „Žmonėms didelę užuojautą aš reiškiu ir reiškiu. Čia yra tragedija – ne tik žuvusio berniuko tėvams, bet ir vairuotojui. Tai yra neišdildoma dėmė, kuri spaus visą gyvenimą tiek tėvus, tiek vairuotoją. Todėl, kad aš pats – tėvas ir turiu du vaikus. Visuomenė pati kaista, niekas jos nekaitina. Atsiprašau, aš vairuoju, nebegaliu kalbėti“, – išsisukdamas nuo konkretaus atsakymo pokalbį baigė kandidatas į Seimo narius.

Stendo neliko

Tačiau, kaip paaiškėjo, užgautos visuomenės nariai ilgai rankų sudėję nesėdėjo, penktadienį E. Jurkevičius socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo žinia, jog netoli minėtos vietos, kur įvyko paauglio gyvybę nusinešęs susidūrimas su automobiliu, stendo neliko. „Informuoju, kas nuėmėte stendą, grąžinkite. Kitaip kreipsiuosi į policiją“, – įspėjo politikas ir komentaruose konstatavo: „Esu apvogtas“.

Portalo žurnalistams susisiekus su Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grausliene ir pasiteiravus, ar pareigūnai yra gavę pranešimą apie tai, kad Klaipėdos rajone kažkas nugvelbė stendą su E. Jurkevičiaus atvaizdu, pašnekovė patikino – apie tai pranešta nebuvo.

Dėl tokio žmones papiktinusio elgesio žurnalistai kreipėsi ir į VRK. Gavę atstovų vertinimą, tekstą papildysime.

GALERIJA

  • Žmonės plūsta: netoli paauglio žūties vietos – stendas su politiko atvaizdu
  • Žmonės plūsta: netoli paauglio žūties vietos – stendas su politiko atvaizdu
Feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (47)

linela

Baisuokliai

ARVYDAS

Ajatola Chomeinis valdo Iraną Alacho vardu.Kertamos galvos."Krikščionių sąjunga" yra toks pat iš esmės veikimas - mušasi į krūtinę sukčiai krikščionybės vardu.Šitie sukčiai vogs,mulkins padėję ranką ant Biblijos

Spaudos atstojus

O kas iki tol žinojo, kad Jurkevičius balatyrojasi? O kas anksčiau ką nors girdėjo apie kažkokią Krikščionių sąjungą? O dabar? Vadinasi reklama savo tikslą pasiekė. Ir nereikia kaip XIX amžiaus bobutėms virkauti: gražu negražu... Juodasis piaras irgi piaras. Kas jau kas, o Jurkevičius juodojo piaro specas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS