„Raketa“ iš Kauno į Nidą nebeplauks | KaunoDiena.lt

„RAKETA“ IŠ KAUNO Į NIDĄ NEBEPLAUKS

Pernai vasarą didžiulio užsienio lietuvių susidomėjimo sulaukęs atgaivintas maršrutas Kaunas-Nida „Raketos“ tipo laivu šiemet nebus rengiamas.

„Naikinam tą reisą, sezonas trumpas, bilietų kainų kelti negalim, investicijos į laivą, kuras daug kainuoja“, - paklaustas, kodėl naikina maršrutą, paaiškino „Nemuno linijos“ direktorius  Alfredas Eitutis.

Jis tikino nusivylęs Kauno valdžios pažadais remti verslininkų iniciatyvas, plėtojant laivybą didžiausioje Lietuvos upėje.

„Su Susisiekimo ministerija buvom pradėję kalbėti, kad būtų reguliarūs reisai. Nei miestas, nei Vyriausybė palaikyti šio reiso nenori. Iš Kauno valdžios nė lito negavome, nors valdininkai apsiskelbė, kad skyrė mums 20 tūkst. litų“, - atvirai pyko A.Eitutis.

Jis patvirtino, kad pernai vasaros pradžioje pradėjusi plaukioti iš Kauno į Nidą, įmonė negavo jokio pelno. 2010-ųjų vasarą „Raketa“ į Nidą plaukė net tris kartus per savaitę. Bilietas į vieną pusę kainavo 99 litus.

Dvi „Raketas“ ir vieną panašaus tipo laivą turinti UAB „Nemuno linija“ laivus pardavinėja, jais, neoficialiomis žiniomis, domisi rusai, baltarusiai. Neoficialiai skaičiuojama, kad toks laivas gali kainuoti nuo 0,5 iki 1,5 mln. litų.

„Mobiliąją prieplauką jau pardavėme, ją įsigijo Vilniaus savivaldybė, kuri turi planų rengti maršrutus laivu Neryje“, - pridūrė verslininkas.

Visgi galimybių plaukti laivu iš Kauno į Nidą yra. Upeiviai aiškina, kad Nemunu galima plaukti kateriais, kuriuose telpa 10 žmonių. Klausimas vienintelis – kiek keleivis mokės pinigų.

Daugiau apie maršrutus Nemunu ir Nevėžiu skaitykite ketvirtadienį "Kauno dienoje".

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

To 25

Butu move lauk daugelis ir tarybu laikais. Bet butu gave kulka i pakausi...

pastebejimas

"Kauno miesto savivaldybė iš tikrųjų palaikė šią idėją, dar pernai priėmė sprendimą skirti 20 tūkst. litų reisams į Nidą paremti. A.Eitutis buvo raštu pakviestas pernai iki gruodžio 20 dienos pasirašyti sutartį dėl lėšų, bet jis neatvyko. Pridedame UAB „Nemuno linijai" adresuotus raštus apie lėšų skyrimą ir kvietimą pasirašyti sutartį. " cia citata is 2011-04-07 savivaldybes pranesimo spaudai "Kauno miesto savivaldybė iš tikrųjų palaikė šią idėją, dar pernai priėmė sprendimą skirti 20 tūkst. litų reisams į Nidą paremti. A.Eitutis buvo raštu pakviestas pernai iki gruodžio 20 dienos pasirašyti sutartį dėl lėšų, bet jis neatvyko. Pridedame UAB „Nemuno linijai" adresuotus raštus apie lėšų skyrimą ir kvietimą pasirašyti sutartį. kartais susidaro ispudis,kad didziausi miesto kenkejai visai ne savivaldybej sedi.

Migle

Labai gaila ir liūdna,kad neužteko kantrybės ir proto verslininkui, jau nori ir laivus parduot. Gal jis norėjo per greit uždirbti, gauti lengvų pinigų iš miesto biudžeto, o kaip sako patarlė, žadnost fraera sgubila...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS