Kretingos rajono savivaldybės administracijoje - pokyčiai | KaunoDiena.lt

KRETINGOS RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOJE - POKYČIAI

Kretingos rajono savivaldybės administracija mažina darbuotojų etatų skaičių, keičia administracijos struktūrą: naikina ir jungia kai kuriuos skyrius, - rašo pajurio naujienos.com.

Administracijos direktoriaus Virginijaus Domarko teigimu, administracijos struktūros pakeitimo tikslas - kad administracija efektyviau dirbtų. Keičiant struktūrą planuojama panaikinti 3,5 etato.

Pagal parengtą projektą turėtų būti panaikintas Sveikatos apsaugos skyrius, turintis vedėją ir vieną darbuotoją. Abu etatai išliks. Savivaldybės gydytojo etatas atiteks dabartiniam Socialinės paramos skyriui, kuris po pertvarkos vadinsis Socialinių reikalų ir sveikatos skyriumi. Atsakingo už sanitarijos reikalus darbuotojo etatas bus Civilinės saugos ir mobilizacijos skyriuje, kurį numatyta pervadinti į Civilinės saugos ir sanitarijos skyrių. Žemėtvarkininkas iš Statybos skyriaus turėtų būti perkeltas į Architektūros ir teritorijų planavimo skyrių. Du archyvarai priklausytų Civilinės metrikacijos skyriui. Vieną archyvaro etatą siūloma panaikinti.

Turėtų nelikti Turto valdymo skyriaus. Šio skyriaus už būsto socialiai remtiniesiems reikalus atsakingas darbuotojas būtų perkeltas į Socialinių reikalų ir sveikatos skyrių, o atsakingas už savivaldybės turto tvarkymą – į Vietinio ūkio skyrių.

Visus Savivaldybės administraciją aptarnaujančius vairuotojus numatoma sutelkti Ūkio tarnyboje.

Daugiausia diskusijų kyla dėl Socialinės paramos skyriaus 3 etatų, kuriuos nuo 2014 m. sausio 1 d. planuojama atiduoti Kretingos miesto seniūnijai, neturčiai socialinių darbuotojų. Etatų prarasti nenori Socialinės paramos skyriaus vedėja Danutė Blagnienė.

Keisti savivaldybės administracijos struktūrą ar ne, taryba galutinai turėtų nuspręsti vasario 28 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS