Kyšį paėmę uostamiesčio pareigūnai savo tiesos neįrodė | KaunoDiena.lt

KYŠĮ PAĖMĘ UOSTAMIESČIO PAREIGŪNAI SAVO TIESOS NEĮRODĖ

Klaipėdos policininkai Albinas Navardauskas ir Edvardas Mineikis iš vairuotojo reikalavo 300 Lt kyšio, tačiau šis nusiderėjo ir pareigūnus įskundė STT agentams.

„Ką, už šimtą litų gal?“ – dar labiau bandė derėtis KET pažeidęs vairuotojas, bet vienas policininkų nenusileido: „Kiekvienam po tiek ir viskas“.

Kyšiu susigundę ir jį paėmę uostamiesčio policijos Apsaugos skyriaus patruliai turės pamiršti darbą teisėsaugos institucijose. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) galutine ir neskundžiama nutartimi paskelbė, kad pareigūnai šio darbo negalės dirbti dvejus metus.

Bylos duomenimis, pareigūnai A. Navardauskas ir E. Mineikis ties Taikos ir Jūrininkų prospektų sankryža, sustabdė automobilį „Audi 100 Avant” su Švedijos Karalystės registracijos numeriais.

A. Navardauskas vairuotojui nurodė, kad jis pažeidė kelių eismo taisykles (KET) ir sukėlė avarinę situaciją, todėl jam gresia 800 litų bauda bei vairuotojo pažymėjimo paėmimas trims mėnesiams. Už tai, kad nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, A. Navardauskas pareikalavo 300 litų kyšio.

Vairuotojas neturėjo pinigų, todėl vyrai sutarė, jog kyšį šis perduos vakare. KET pažeidęs vairuotojas savo žodį ištesėjo – vakare atvežė pinigus, tačiau sugebėjo dar 100 litų nusiderėti. Bet pinigais apsaugos policijos pareigūnai nespėjo pasidžiaugti – juos sulaikė STT agentai.

Paaiškėjo, kad policininkų sustabdytas vairuotojas paskambino STT ir pranešė apie reikalaujamą kyšį. Tą pačią dieną STT agentai kreipėsi į ikiteisminio tyrimo teisėją ir pateikė vyriškio pareiškimą bei apklausos protokolą.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo nutartimi buvo sankcionuoti Nusikalstamos veikos imitavimo veiksmai (NVIV).

Būtent šie veiksmai ir užkliuvo kyšininkavimu apkaltintiems policininkams ir jų advokatams. Jie aiškino, kad ikiteisminio tyrimo teisėjas esą NVIV sankcionavo už akių, neturėdamas tam pagrindo.

Kyšininkavimu apkaltinti pareigūnai aiškino, kad vairuotojas buvo apklaustas tik po jų sulaikymo, be to, esą STT agentai klastojo dokumentus.

Baudžiamąją bylą kasacine tvarka išnagrinėjęs LAT konstatavo, kad uostamiesčio policininkų skundai yra nepagrįsti, nes nenustatyta, jog STT pareigūnai iš anksto būtų davę kokius nors nurodymus vairuotojui. Pasak teismo, tyrimą pradėję pareigūnai tik prisijungė prie nusikalstamos veikos darymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS