Paniką Klaipėdos rajone sukėlė radiacijos pavojus | KaunoDiena.lt

PANIKĄ KLAIPĖDOS RAJONE SUKĖLĖ RADIACIJOS PAVOJUS

Klaipėdos apskrities specialiosios tarnybos ketvirtadienį skubėjo į Vėžaičių miestelį Klaipėdos rajone, nes gautas pranešimas apie konteinerius, pažymėtus radiacijos ženklu.

Į įvykio vietą buvo išsiųsti Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai, Radiacinės saugos centro darbuotojai, aplinkosaugininkai, policija.

Paaiškėjo, kad Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Vėžaičių filialo teritorijoje buvo aptikti penki aprūdiję metaliniai konteineriai su ženklu, įspėjančiu apie radiacinę spinduliuotę.

„Radome kelis 25 cm aukščio ir 15 cm skersmens apvalius konteinerius su radiacijos ženklu. Tačiau radiacijos fonas neviršija gamtoje esančios radiacijos spinduliuotės. Nustatytas 0,1 mikro sivertų radiacinis fonas“, – aiškino Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas Vytautas Kasparaitis.

Klaipėdos radiacinės saugos priežiūros ir kontrolės skyriaus vyriausiojo specialistė Kristina Savickaja teigė, kad užfiksuotas spinduliavimas žmonėms pavojaus nekelia.

„Radome penkis tokius konteinerius, du didesnius ir tris mažesnius konteinerius. Matyti, kad jei čia galėjo gulėti ilgai, nes yra aprūdiję“, – tikino K.Savickaja.

Informaciją su nuotraukomis, kad Vėžaičių miestelyje įsikūrusio Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro teritorijoje guli pavojingi konteineriai, gavo Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas. Radinius pastebėjęs žmogus surašė skundą aplinkosaugininkams.

Ketvirtadienį specialiosios tarnybos apžiūrėjo įvykio vietą ir nustatė, kad apšvita neviršija leistinų normų.

Aiškinamasi, iš kur šie metaliniai konteineriai galėjo atsirasti.

„Juos mes radome už mechaninių dirbtuvių esančioje teritorijoje. Įstaigos vadovai nežino, iš kur jie atsirado. Matome tik tai, kad šioje vietoje guli daugybė išmestų nebenaudojamų buities prietaisų“, – sakė K.Savickaja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kauno jogas

man kažkada irgi panašiai buvo. Tada dar prie sovietų mes elektrikai turėjome savo kambarėlį. Savaime aišku, kam jis buvo skirtas Ir į įmonę atėjo dirbti naujas inžinierius, kuris pradėjo kaišioti nosį, kur nereikia. tai po ranka turėjome kaip tik panašų ženklą, kurį pritvirtinome prie durų. Net buvo įdomu pažiūrėti, kaip jis paėmė už durų rankenos, norėdamas atidaryti ir pamatė tą užrašą. buvo labai išdidus, tai net nepaklausė, kas ten. Ir problema buvo išspręsta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS