Vilniuje veikęs Baltarusijos opozicijos portalas plečiasi į Varšuvą | KaunoDiena.lt

VILNIUJE VEIKĘS BALTARUSIJOS OPOZICIJOS PORTALAS PLEČIASI Į VARŠUVĄ

Baltarusijos opozicijos portalas „Chartija 97“ (charter97.org), iki šiol veikęs Vilniuje, plečia savo veiklą į Varšuvą, pranešė Lietuvoje politinį prieglobstį gavusi portalo redaktorė Natalija Radina.

„Mes tęsiame darbą ir iš Lietuvos, ir iš Lenkijos. Labai svarbus “Chartijos97„ puslapio veikimas iš besiribojančių su Baltarusija šalių. Į Varšuvą mus pakvietė Lenkijos užsienio reikalaų ministras (Radoslavas Sikorskis), mes su padėka priėmėme ši pakvietimą ir dabar svetainės žurnalistai dirba dviejose sostinėse - Vilniuje, ir Varšuvoje“, - BNS sakė N.Radina.

„Mes labai dėkingi Lietuvai, pirmajai ištiesusiai mums pagalbos ranką. Chartijos svetainė pirmiausia galėjo dirbti iš Vilniaus, aš gavau Lietuvoje politinį prieglobstį ir aš labai dėkinga Lietuvai, kad ji mums padėjo“, - sakė ji.

Lietuva prieš metus suteikė politinį prieglobstį N.Radinai. Jungtinės Tautos jai yra suteikusios pabėgėlės statusą, mat žurnalistė buvo persekiojama Baltarusijos režimo, o praėjusių metų gruodį buvo sulaikyta vietos saugumo pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

noriu

Kur dirba opozicionieriai? Kas juos islaiko? Gal is musu biudzieto?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS