Kinijoje praeivių abejingumas sukėlė pasipiktinimą | KaunoDiena.lt

KINIJOJE PRAEIVIŲ ABEJINGUMAS SUKĖLĖ PASIPIKTINIMĄ

Kinijos pietuose keliolika praeivių abejingai praėjo pro gatvėje dviejų automobilių pervažiuotą ir sunkiai sužalotą dvejų metų mergaitę, pirmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra "Xinhua".

Šis incidentas sukėlė pasipiktinimo bangą populiariuose Kinijos socialiniuose tinkluose.

Pietinio Fošano miesto gatvių stebėjimo kameros užfiksavo, kaip keli žmonės praėjo pro mergaitę Yue Yue (Juė Juė), kurią netoli jos šeimai priklausančios parduotuvės parbloškė mikroautobusas ir pervažiavo sunkvežimis.

„Xinhua“ nurodė, kad vienas šiukšlių rinkėjas galiausiai padėjo mergaitei, nunešęs ją ant šaligatvio ir pradėjęs šauktis pagalbos. Jo šauksmus kelių aplinkinių krautuvių pardavėjai ignoravo, bet vyrui pavyko rasti mergaitės motiną, kuri dukrą nuvežė į ligoninę.

Komentuodamas šį įvykį, vienas portalo „Sina Weibo“, panašaus į socialinį tinklą „Twitter“, vartotojas rašė: „Ši visuomenė rimtai serga. Netgi su katėmis ir šunimis neturėtų būti elgiamasi taip beširdiškai.“

Tačiau kiti šį incidentą siejo su vienu ankstesniu atveju, kai vyras, mėginęs padėti pargriuvusiai senyvai moteriai, pateko į teisėsaugos akiratį, nes jis veikiausiai pažeidė vyriausybės nustatytas taisykles dėl elgesio su nelaimingų atsitikimų aukomis.

Gydytojai sakė, kad Yue Yue ištikta komos ir veikiausiai neišgyvens.

„Ji neatlaikytų jokių operacijų. Ji labai arti smegenų mirties“, - ligoninės atstovas sakė naujienų agentūrai AFP.

Policija sulaikė abiejų su šiuo incidentu susijusių automobilių vairuotojus, pranešė „Xinhua“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

procc

Is vienos puses nuzmogejimas. Is kitos puses, padesi netaip kaip priklauso, busi teisiamas :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS