Betono kultas | KaunoDiena.lt

BETONO KULTAS

Ne, nekalbėsime savaitės tema, kuria nepasisakė turbūt tik susimąstęs tamsus Nevėžis, bet ir tas žada. Ot negeri tie amerikosai, ėmė ir atidavė patys žinot ką. Kada nors baltarusiai taip atidavinės Karbofosą. O europeoidai irgi negeri, nes tuoj mus visus užbetonuos. Štai apie tai ir ši daina.

Apie Zapyškyje ruošiamą nusileidimo aikštelę marsiečiams jau irgi visi rašė, bet per daug nebus. Nesuprantu, kokių grybų reikia prisivalgyti prieš priimant tokį sprendimą. Medelius ir pievelę lauk, betonuosim. Bažnyčia atsidūrė garde, kurio vardas – europiniai pinigai. Reikia panaudoti. Kai jie taip užtemdo protą, panašu, kad to proto savanaudėse galvelėse ne taip jau ir esama. Labai gaila Zapyškio. Ir tos pievelės, kur visi sėdėdavome, ir tų kelių medelių, bet va, turi marsiečiai atskristi, neras, kur leistis. Panašiai išbetonuota ir Vienybės aikštė, bet ten ir priežastys, ir kontekstas visai kiti. Be to, BLC darbuotojas sugebėjo išsaugoti ten augusio kultinio gluosnio (kalbama, kad sodinto Antano Šabaniausko) atžalą ir jį atsodinti. Tai, žinoma, gražu.

Tačiau – betonuojamės toliau. Kai kur tai tinka, kai kur – kaip šuniui vatinka. Cementinės pelėdos Pelėdų kalne tokios ir turi būti, tai paminklinis cementas. Bet ne visur taip. Jei neatsisakys planų tiesti gatvę Nemuno krantu Šančiuose, miesto atkirtimas nuo upių bus tęsiamas, o žmonių protestai reikš mėnulio apvalumo nulį.

Apie Zapyškyje ruošiamą nusileidimo aikštelę marsiečiams jau irgi visi rašė, bet per daug nebus.

Daug kam patinka kaip pertvarkyti Kauko laiptai. Tik viena svarbi detalė – jie ne sutvarkyti, bet pertvarkyti. Ne restauracija, o rekonstrukcija. Kur paminkliniai pakopų granitiniai blokeliai, kuriais ėjo kartų kartos? Ar pertvarkytojai žino, kas yra paminklinis objektas ir kad jis saugotinas būtent toks, koks yra? Nieko jie nežino, Mikė Pūkuotukas žino daugiau už juos. Jiems svarbu tik laiku "įsisavinti europines lėšas", dalis kurių saugiai slepiamos kojinėse ir dedamos po pagalve.

Ir kam jiems tiek akmeninių blokelių (ne tik nuo Kauko laiptų, bet ir iš gatvių kelkraščių)? Mūrysis pilį pasislėpti, jei žmonėms galutinai trūks kantrybė? Valio. Mielai dovanosime jiems mūrininkų mentelių.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

A

Puikus textas! ačiū!

Pillietis

Autorius - ne Navakas, bet geresniu atveju - nabagas, o jei rimtai, tai nepagydomas NAVIKAS. Įtariu, kad be psichiatrų savo, atsiprašant, poetinės karjeros nebaigs. Tikrai - dvasinis NABAGAS.

Ar žinai

patamsių aktyviste Emma Barons, kas yra didžiausia nelaimė? Ogi -- meilė pinigams! Pamilęs pinigus žmogus virsta tik bedvasiu cinišku dvikoju padaru, pasiryžęs bet kokiam nusikaltimui. Jis gali netgi prekiauti žmonėmis ir visiškai nesijaučia kaltas. Ar tau nebaisu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS