Atostogų kryptis: Lietuva ar užsienis? | KaunoDiena.lt

ATOSTOGŲ KRYPTIS: LIETUVA AR UŽSIENIS?

Uostamiesčio gyventojai, nors ir gyvena prie jūros, per atostogas retai renkasi poilsį lietuviškame pajūryje. Labiausiai tautiečiai veržiasi į užsienio kraštus – esą ten šilčiau ir pigiau.

Roberta:

– Aš planuoju atostogas iš anksto. Šiais metais žadu pailsėti lapkričio mėnesį. Ketiname keliauti į Ispaniją. Ten pigiau ir įdomiau. Beje, norint atostogauti vėlyvą rudenį, belieka rinktis užsienio šalis. Mums poilsis kainuos apie 1,5 tūkst. eurų.

Vytautas:

– Mums visas gyvenimas atostogos. Su žmona 17 metų praleidome kaime, sodyboje. Va, ten tikros atostogos. Vakarai nuostabūs būdavo, aplinka juk tokia puiki. Penkiasdešimt metų išgyvenę Klaipėdoje, nusprendėme išsikelti iš miesto, o dabar vėl sugrįžome. Jau tik ligos berūpi, kur čia beatostogausi.

Indrė:

– Mes tai užsienyje atostogaujame, Lietuvoje nebesiilsime. Už tą pačią kainą galima išvažiuoti į užsienį. Populiariausia – Ispanija, Turkija, Graikija. Būna kelionių pasiūlymų ir išpardavimų, pasitaiko gerų nuolaidų.

Agnė:

– Užsienį renkamės vien dėl orų, tačiau smagu būtų ir Lietuvoje. Patinka Platelių ežeras, bet pas mus labai jau šalta. Juk nakvynes tenka rezervuoti iš anksto, o mūsų orai kartais labai nuvilia.

Andrius:

– Auginame mažus vaikus ir nelabai galime planuoti atostogas. Pas mus viskas labai brangu. Turint atžalų, neįmanoma padoriai Lietuvoje ilsėtis.

Tamara:

Ne, neatostogauju, šiuo metu prižiūriu anūką. Bet jis netrukus išvyks į stovyklą. Vis dėlto manau, kad ir Lietuvoje įmanoma sugalvoti, ką veikti. Pavyzdžiui, keliauti po Lietuvą, net po mūsų kraštą. Reikia tik pasistengti. Malonių akimirkų galima susikurti ir namuose.

Greta:

– Atostogų neplanuoju iš anksto. Dažniausiai sprendimus priimu ekspromtu, kai tik atsiranda laisvo laiko. Nepatinka man tik gulėti. Kelionėse prie baseino pabūnu tik vieną dieną, o toliau – leidžiuosi į pažintines keliones. Dažniausiai renkuosi kitus kraštus, bet neatmetu ir Lietuvos. Pastebėjau, kad žmonėms kartais trūksta išmonės. Jei nėra lėšų, verta pasistengti, vis tiek įmanoma sugalvoti ką nors įdomaus. Ir nesvarbu, kad tai gal nebus prabangus dalykas.

GALERIJA

  • Vytautas
  • Indrė
  • Agnė
  • Andrius
  • Greta
  • Tamara
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Jei gyveni ne Lietuvoje tai atvaziavimas i Lietuva darosi vis brangesnis. Deja...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS