Durys gyvūnams – uždarytos | KaunoDiena.lt

DURYS GYVŪNAMS – UŽDARYTOS

Esu sužavėta laikraštyje išdėstyta Irmos nuomone apie kačių prieglaudas Anglijoje. Palaikau idėją, kad ir Lietuvoje būtų taip pat elgiamasi su keturkojais.

Klaipėdoje prieglaudos – perpildytos, gyvūnai ten gyvena labai skurdžiai. Keista, tačiau nesu mačiusi jokio šaukinio ar iniciatyvų iš gyvūnų globos draugijų.

Esu dirbusi įvairiose užsienio šalyse. Pavyzdžiui, Vokietijoje, senelių globos namuose, gyveno kelios katės, šuo. Žinokite, seneliai net stovėdavo eilėje, kad galėtų šuniuką išvesti pasivaikščioti.

Tiems žmonėms reikia meilės, tad gyvūnai – vienintelis džiaugsmas. O pas mus gyvūnams visos durys uždarytos. Tai labai keista. Juk ir vaikas, jei myli gyvūnus, įpranta mylėti ir kitus žmones, būti jautrus, empatiškas.

Vilniuje veikia kavinė, kurioje yra kačių, ten irgi nuolatos didžiulės eilės. Tačiau Klaipėdoje nieko panašaus nėra.

Dar nesu mačiusi, kad laikraštyje būtų rašoma, kaip skursta gyvūnų prieglaudos. Taip pat nesu mačiusi, kad būtų kviečiama rengti akcijas, kad žmonės aukotų ar kitaip prisidėtų.

Apleistas ir gyvūnų kastracijos klausimas. Kieme vis pamatau kates su nukarpytomis ausimis, bet kastravimo mada jau baigėsi, tas klausimas kažkodėl užmirštas. Tokius dalykus, mano nuomone, turėtų organizuoti gyvūnų globos draugijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS