Jie atvežė mirtį? | KaunoDiena.lt

JIE ATVEŽĖ MIRTĮ?

Ir vis dėlto dabar atvirai reikia kalbėti apie koronaviruso krizę, nes jai nebuvo iš anksto pasiruošta, nors apie tai pasaulis jau kažin kada kalbėjo.

Šita krizė sukels baisias pasekmes ekonomikai. Jau dabar ūkininkai kalba, kad nėra kam dirbti laukų, o juk pavasario darbai jau tuoj prasidės.

Na ir kas, kad paskelbė tą kelių savaičių karantiną, mes, paprasti žmonės, iš karto supratome, kad tas dvi savaites reikia dauginti iš 10 ar iš 20.

Kodėl saviizoliacijos nepaiso tie, kurie turėtų jos laikytis? Visi laiptinės gyventojai turėtų būti informuoti, kad kažkuris kaimynas yra grįžęs iš užsienio.

Klausimas: kodėl visas dėmesys skiriamas Vilniui? O kaip Klaipėda, į kurią laivais šimtai žmonių grįžta?

Tada kiti kaimynai pamatytų, kur jis lankosi, ir praneštų, kam reikia.

Kodėl yra tik kalbama, kad už saviizoliacijos nesilaikymą bus baudžiami reikalavimų nesilaikantieji?

Negirdėjau, kad už tai kas nors būtų nubaustas.

Mano manymu, geresnės priemonės, kaip bauda, nėra. Laukti, kol susipras tie, kurie privalo izoliuotis nuo visuomenės, yra beprasmiška.

Jeigu bus skirta bauda ir jei ji kaskart didės, tik tada šie žmonės susivoks, kad taip elgtis negalima.

O aš nebuvau užsienyje. Ir man kasdien reikia eiti į vaistinę, į parduotuvę. Ir ar bijosiu užkrato, ar nebijosiu, vis tiek privalau eiti.

Dar klausimas: kodėl visas dėmesys skiriamas Vilniui? O kaip Klaipėda, į kurią laivais šimtai žmonių grįžta? Čia trūksta reagentų, gydytojams – apsaugos priemonių.

Vienas Lietuvos profesorius juk jau senokai įspėjo valdžią apie šio viruso grėsmę. Tad kas dabar prisiims atsakomybę, nes į perspėjimus nebuvo atsižvelgta? Juk per tą laiką buvo galima pasiruošti ir daug ką nuveikti, kad mūsų žmonės nenukentėtų.

Dabar kalbama, kad tie keliautojai bus izoliuoti prievarta. Gera mintis, bet manau, kad tai turėtų būti apmokama ne iš mūsų visų mokesčių mokėtojų kišenės, bet jie patys privalo už tai susimokėti.

Turėjo pinigų uliavoti, tegul patys dabar ir susimoka.

Grįžusieji mums užvežė šį virusą, o kartu – ir mirtį. O šiandien ryte ką girdžiu per radiją? Kad esą yra pažeidžiamos žmogaus teisės, nes juos izoliuos prievarta.

O mano teisės ar nepažeidžiamos? Jei aš būsiu per tokį asmenį užkrėsta ir mirsiu. Neatsakingumas yra tokio žmogaus kalba.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Visiems

Ar pastebėjote, kad antraštė su klaustuku? Manau, kad tai yra daroma samoningai, taipogi galvoju, kad tikrieji žudidikai gali būti straipsnio autorius ir leidėjas, nes negalės įrodyti jog psihologijos pagalba negalima manipuliuoti žmonėmis. Arba čia tik mano problema, nepastebėjau klaustuko ir kas tie "JIE" supratau kad tai emigrantai.

to Agne

kadangi kiek suprantu nesi tokia reikli sevizui kaip tie nieksai parvykstantys,tai geriausiai tave butu laikyti izoliuota kokiame nors daugiabucio sandeliuke:)

to Agne

O tu supranti,kad virusas jau pasklides po visus Lietuvos miestus ir,kad tu irgi gali buti potenciali viruso nesiotoja.Tai manau tada ir tave reikia kur nors uzdaryti,kad neturetum jokio rysio su visuomene:)
DAUGIAU KOMENTARŲ