Naujametinis diktatoriaus „briedas“ | KaunoDiena.lt

NAUJAMETINIS DIKTATORIAUS „BRIEDAS“

Kažin ką pasakytų teisėsaugos pareigūnai, jei įsiveržtumėte į svetimą namą, užimtumėte jo dalį, paskelbtumėte ją savo nuosavybe ir prievartautumėte, kankintumėte bei žudytumėte namo šeimininkus.

Ir arkliui aišku, kad viskas baigtųsi ilgais metais kalėjime, veikiausiai iki gyvos galvos.

Tačiau taip yra valstybėse, kurios nors šiek tiek civilizuotos. Deja, tokioje barbarų "deržavoje", kaip Rusijos Federacija, yra visiškai kitaip.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo naujametiniame kreipimesi teigė, kad "moralinis ir istorinis teisingumas" yra Rusijos pusėje. "Šiandien mes už tai kovojame, gindami savo žmones savo istorinėse teritorijose, naujuose Rusijos Federacijos dariniuose", – teigė jis, turėdamas omenyje Ukrainos regionus, kuriuos Kremlius aneksavo.

Rugsėjį Maskva surengė pseudoreferendumus keturiuose Ukrainos regionuose – Donecko, Luhansko, Zaporižios, Chersono – ir pareiškė, kad gyventojai nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos.

Tarsi patvirtindamas rusišką "moralinį ir istorinį teisingumą" diktatorius užsakė "fejerverkus" Ukrainos miestams. Griovė raketomis gyvenamuosius namus, kuriuose ukrainiečiai šventė Naujuosius.

Sunku lietuviškai pavadinti šitos teroristinės valstybės Rusijos Federacijos diktatoriaus paistalus. Gal labiau tiktų kliedesys? O geriausia turbūt rusiškai – "bried". Tas "briedas" liejasi laisvai jau ne pirmą dešimtmetį. Rusų propagandistai meluoja susiriesdami, kol vidurius paleidžia. Paskui išsiskalbia apatinius ir vėl tauzija nesąmones. Žinoma, melo dozės kaip ant mielių iškilo prasidėjus invazijai į Ukrainą.

Rusijos diktatorius apsimeta, kad jam nesvarbi Vakarų reakcija, tačiau bando visomis žiniasklaidos bei kultūrinės veiklos formomis (kurias "sugėbelsino"* dar gerokai iki karo pradžios) įkalti į patiklias vakariečių makaules, kad rusai gina savo šalį nuo žmogėdrų ukrainiečių. Beje, žmogėdromis ukrainiečius pavadino viena diktatoriaus propagandisčių Margarita Simonian.

Žemaičiai turi gerą posakį: "Kum pati smerd, tum ketą tep" (kuo pati smirda, tuo kitą tepa). Visai neseniai Jevgenijus Prigožinas, diktatoriui artimas verslininkas, vadinamas "Putino virėju", blaškėsi po Rusijos kalėjimus rinkdamas į smogikų būrius banditus, žudikus. Net žmogėdra jam tiko į karius "ginti" Rusiją nuo Ukrainos, kuri neatiduoda "istorinių rusų teritorijų".

Kokie bus 2023-ieji? Ar pavyks Ukrainai išvyti teroristus iš savo valstybės? Ar ir toliau tęsis absurdiška "karinė operacija", kurios tikslas kaip du degtinės lašai panašus į suformuluotą Stalino–Brežnevo laikų pagrindinio Sovietų Sąjungos kompartijos ideologo Michailo Suslovo apie mūsų šalį: "Bus Lietuva, bet be lietuvių."

Po denacifikacijos, demilitarizacijos, išvadavimo priedanga slepiasi paprastas kaip fašizmas rusų tikslas – deukranizacija.


* Jozefas Gėbelsas – vienas įtakingiausių Vokietijos Trečiojo reicho politikų ir vienas artimiausių Adolfo Hitlerio patikėtinių. Kaip Vokietijos liaudies švietimo ir propagandos ministras ir Reicho Kultūros Rūmų prezidentas nuo 1933 iki 1940 m. reguliavo ir nacių propagandai pajungė spaudą, radiją ir kiną bei kitas kultūrinės veiklos formas.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, Rusija, Vakarai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS