Pirma pažvelkime į save | KaunoDiena.lt

PIRMA PAŽVELKIME Į SAVE

Dabar visi laiko savo pareiga pasmerkti Margaritą Drobiazko ir Povilą Vanagą. Įvyko, kaip praėjusį pirmadienį (2022 08 08) "Klaipėdos" laikraštyje rašė S.Pocius: "jei jau ką nors didžiajame mūsų kaime velėja, tai visi susigrūdę".

Tikrai taip. Net susigrūdę visi lenktyniavo, kas bjauriau atsilieps apie čiuožėjus. Net didelės pagarbos nusipelnęs prezidentas Valdas Adamkus sakė, kad turime juos abu išbraukti iš savo gyvenimo, nors pats kažkada juos ir apdovanojo. Pilietybė pas mus kaip valstybinė prekė, kuri dalijama valdžios nuožiūra.

Kuo dabar kaltinami tie dar neseniai legendiniais vadinti ledo meistrai? Tuo, kad darė tai, ką moka. Suprantama, nereikėjo jiems šokti Sočyje, nereikėjo. Bet kas jų paklausė, kodėl jie taip padarė? Kodėl? Juk šis klausimas esminis. M.Drobiazko tik pacitavo kažkokį poetą, kurio eiles galima suprasti labai aptakiai, ir iš esmės niekas nieko nesuprato. Nors čiuožėja ragino pirmiausia pažvelgti patiems į save. O to mes niekada nemėgstame daryti.

Vis dėlto, kodėl jie šoko? Į šį klausimą atsakymo nėra. Tik ar mes įsivaizduojame, kas būtų buvę, jei Margarita ir Povilas, seniai gyvenantys Rusijoje, būtų atsisakę? Jiems būtų buvę taip, kaip atsitiko Maksimui Galkinui, Ivanui Urgantui ir kitiems padoriems rusams, kurie nenori garbinti to kvailo karo. O gal čiuožėjus tiesiog privertė su pistoletu rankoje, niekas nepagalvojote? Juk tai Rusija, kur viską valdo FSB.

Baisiausia, kad pas mus viskas vyksta lygiai taip pat, kaip ten: smerkia visi iš eilės, nes bijo pasakyti, ką tikrai galvoja. Kuo mes tada geresni? Mes esame tokie patys šliužai, kaip ir tie Rusijos gyventojai, plojantys katučių karui, bet dabar bėgantys iš sproginėjančio Krymo, nes baisu. Apsimetėliai. Tikrai pirmiausia pažiūrėkime į save, o tada smerkime kitus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tai, kad jinai rusė

O jisai paskui ją, išmainė Lietuvą į Maskvą. Tai ko norėti iš rusų...

Anonimas

Abu ir i kryma vaziuotu ciuozineti, kad rik rubliai i saskaita butu pervedami.

O autorė

jau etatinė ”Kauno dienos”? Nu ir nu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS