Reikia ir mums paaiškinimų | KaunoDiena.lt

REIKIA IR MUMS PAAIŠKINIMŲ

Pas mus Klaipėdoje daug kas dejuoja, esą valdžia nedaro to, nedaro ano, aimanuoja, kad žmonės šeria kates, lesina kirus, kurie garsiai klykauja ir neleidžia miegoti vidury dienos.

Skundžiamasi net obuoliukais, byrančiais ant šaligatvio. Esą tai labai pavojinga – galima gal net sprandą paslydus nusisukti.

Žodžiu, pamato kokį nors niekniekį, o kartais rimtą dalyką, ir iškart suskrebina skundą kitą ir net trečią.

O juk iš tiesų daugelį problemų galima išspręsti patiems. Tik reikia truputį pasturgalį pajudinti. Kad ir dėl tos obels, kurios obuoliukai krenta ant Liepų gatvės.

Tereikėtų tik pasiimti vežimėlį, pirštines, atvykti ir surinkti tuos obuolius. Dabar gi žmogus, užuot surinkęs tuos vaisius, puolė skundą rašyti – esą kas nors tvarkykite, bet aš pats to nedarysiu, nes čia ne mano reikalas.

Čia toks įprotis – nuo sovietinių laikų, kai viską turėjo padaryti valstybė (komunistai), kuri nieko nedarė, tik apie tai garsiai kalbėjo propagandos kanalais. Žmonės taip išsiugdė įprotį nieko nedaryti, bet visur į viską rodyti pirštu. Be to, ir skundimo įprotis buvo labai įsišaknijęs, nes skundė ir tėvai vaikus, ir atvirkščiai.

Didelė problema šiais laikais yra ir kvailas įprotis šerti katinus ir lesinti paukščius. Vėlgi, užuot perspėjus kaimynus to nedaryti, imama rašinėti anoniminius rašinėlius valdininkams. Tik tokiais būdais mes problemos neišspręsime.

Tamsius, nevalyvus ir kvailus žmones reikia auklėti, reikia jiems argumentuoti, kodėl, pavyzdžiui, apatines kelnes reikia keisti kasdien, o ne sulaukus senatvės. Taip ir šiuo atveju būtina paaiškinti, kodėl negalima maitinti kačių ir balandžių.

Štai Kaune teko viešose vietose matyti lenteles, perspėjančias, kad mieste nevalia lesinti balandžių, nes tai platina ligas ir labai teršia aplinką. Žmonės, perskaitę tokius perspėjimus, kažin ar taip jau lengva ranka ims barstyti trupinius į kairę ir dešinę.

Galėtų ir Klaipėdoje tokių lentelių atsirasti. Manau, tikrai būtų švariau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS