Restorano salė – ne hipodromas | KaunoDiena.lt

RESTORANO SALĖ – NE HIPODROMAS

Perskaičiau straipsnį, kuriame rašoma apie vaiką, tėvų akivaizdoje nevaržomai triukšmavusį viešojo maitinimo įstaigoje (A.Aleksėjūnaitė. "Patirtis restorane pribloškė", "Klaipėda", 2022 11 07).

Kiekvieną mielą dieną susiduriu su tokiomis situacijomis, nes dirbu restorane. Ir galiu pasakyti, kad tokių vaikų tėveliams visiškai nusispjauti į personalo ar lankytojų pastabas.

Kartais tenka pasakyti grubiai ir tiesiai: jei jūsų vaikas bus apipiltas karšta arbata ar įsipjaus stiklo šuke, tai bus tik jo kaltė, nes restorano salė – ne hipodromas.

Buvo visokių situacijų. Buvo ir taip, kad buvau pasiųsta "na...ui" šešiamečių vaikų už tai, kad neleidau draskyti palmės, stovinčios restorano salės kampe, ir mėtyti akmenis į žuveles, plaukiojančias akvariume.

Būna ir labai agresyvių vaikų, kurie ištampo visus nervus, o tėvai mat atėjo "pailsėti", tegul vaikai žaidžia, kol mamytės vynelį gurkšnoja. Prisižiūriu kiekvieną dieną tiek, kad gėda dėl tokių tėvų ir baisu, kokiais žmonėmis tie vaikai užaugs. Kultūros – nulis.

Kartais restorane tenka prižiūrėti vaikus, nors tai ne mano darbas, bet tėvams būna giliai nusišikti, kad jų vaikai nukanka ir į kitas patalpas, kad karstosi ant turėklų, kad lenda prie rozečių, kad išbėgo į lauką ir žaidžia gatvėje... Nesuprantu, kam iš viso tada tie vaikai, jei tau giliai "pofik", kas jiems gali nutikti.

Kažkada, prieš daugelį metų, viena senolė, sėdėjusi renginyje restorane, vis bambėjo, kad restoranas – ne vieta vaikams. Labai stebėjausi, kad ji buvo tokia pikčiurna. Bet pagalvojus, juk visai neseniai dar buvo tie laikai, kai vaikų nevedžiodavo į jokius restoranus. Ir, žinote, dabar tikrai pritariu tai senjorei. Restoranas – ne vieta vaikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Su tais vaikais

peržengtos bet kokios ribos!

Dovilė

Teisingai parašyta! Tegul eina vel...p .su tom savo išperomis. O ką daryti kaimynams su tokiais siaubūnais? Ką jiems tenka patirti? Turi būti įvestos baudos už tėvų nepriežiūrą ir laukinių netramdymą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS