V.Anužis tyčiojasi iš žmonių | KaunoDiena.lt

V.ANUŽIS TYČIOJASI IŠ ŽMONIŲ

Perskaičiau V.Spurytės publikaciją „Senoliai pasigedo pensijų“ (2013 09 13, „Klaipėda“). Mane papiktino „Sodros“ Klaipėdos skyriaus direktoriaus Valdemaro Anužio pareiškimas.

Valdininkas rėžė, kad pensininkai tiesiog per dažnai į laikrodį žiūri ir labai tiksliai laiką skaičiuoja.

O tai kur turi žiūrėti žmogus, kuris gauna 549 litų dydžio pensiją, nors visą gyvenimą pradirbo ir turi aukštąjį išsilavinimą? Į ką jis turi žiūrėti, kad jam užtektų bent duonai, sumokėjus mokesčius už butą?

Bepigu taip kalbėti, kai valdininkų skaičius vis pučiasi. Didžiausias pastatas pilnas darbuotojų. Žinoma, jų aš nekaltinu. Žmonės nekalti, kad juos priėmė į darbą.

Man – 64 metai. Klaipėdoje gyvenu 57 metus. Puikiausiai prisimenu laikmetį, kai miesto savivaldybės pastatas buvo aukštu mažesnis. Dirbančiųjų kabinetuose taip pat buvo kur kas mažiau.

Dabar jiems reikia ir visą rotušę užimti. Negana to, dar visokių jų kontorėlių pilnas miestas.

Šalia savivaldybės buvo priestatėlis, kuriame dirbo žmonės, skaičiuodavę pensijas. O šiandien? Pažiūrėkite, kaip išsipūtė „Sodra“. Kiek jie dar tai darys žmonių sąskaita?

Ir kaip jiems ne gėda tyčiotis iš žmonių? Perskaičiusi V.Anužio žodžius net apsiverkiau. Norėčiau pažiūrėti, kaip jis išgyventų su tokiomis pajamomis, ieškotų piniginėje centų duonai ar pienui.

Įdomu, ar jis tada nežiūrėtų į laikrodį, laukdamas savo užtarnautos pensijos?
 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anuzis

Malacius, mano bendrapavardis, taip ir toliau!

Klaipediete

Aciu Valerijai uz straipsni!

agentas

Tipinis veikėjas jis iš visos tos šutvės jau nevienerius metus esančios valdžioje mieste.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS