50 parų – be keršto | KaunoDiena.lt

50 PARŲ – BE KERŠTO

Šiandien mūsų senajame žemyne – Europos diena – tarptautinė šventė, simbolizuojanti taiką ir vienybę vienoje svarbiausių civilizacijos saugyklų.

Rusija šiandien gi švęs Pergalės dieną, kurią bent jau Murmanske po nevykusio lainerio nusileidimo Šeremetjevo oro uoste, kainavusio 41 gyvybę, temdo trijų dienų gedulas. Nepaisant to, gegužės 9-ąją Maskvoje vis tiek turės būti giedra, nes tokio masto šventės negali blausti niekas, net taikos metu žuvę piliečiai.

Labai simboliška, bet visų šių švenčių išvakarėse ne taip seniai Europos parlamentaro posto siekęs toks S.Tomas sulaukė teismo sprendimo dėl "performanso" su kūju prieš Generolo Vėtros atminimo lentą Vilniuje.

Buvusiam pretendentui į EP kandidatus skirta 50 parų arešto bausmė, kurią jis turės atlikti areštinėje.

Tiesa, prokurorai už šį ekscentrišką pasirodymą siūlė skirti 30 tūkst. eurų baudą. Vis dėlto teisėja, kaip pati prasitarė, nebuvo linkusi kerštauti, nes tokia bausmė esą būtų per žiauri, todėl S.Tomą pasiuntė už grotų.

Visa bėda, kad niekas nežino, kur tą poną rasti, net valstybės jam skirta advokatė. Jei tikėtume paties šio keisto personažo feisbuku, profesoriumi save tituluojantis veikėjas dar praeitą mėnesį pasiprašė politinio prieglobsčio Austrijoje.

Galimas dalykas, kad dabar, kai teks vykdyti teismo sprendimą, bus paskelbta tarptautinė S.Tomo paieška, o tai dar labiau sustiprins jo kaip politinio kankinio ir persekiojamo disidento įvaizdį, nes, sprendžiant iš jo socialinio tinklalapio turinio, šiuo metu "prof. dr." pasinėrė į holokausto Lietuvoje temą ir "dar neišaiškintų žydšaudžių" paieškas.

Tad teismo sprendimą visai nesunku būtų traktuoti kaip susidorojimą su politiniu oponentu, nepaisant tokio teisėjos geranoriškumo, nes, kaip bežiūrėsi, beveik du mėnesiai areštinėje vis tiek yra pigiau nei 30 tūkst. eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Aštrialiežuvė

Turbūt U2 ir Nerijaus vardu rašo Ivan ? O gal Fedia ?

kauniete

U-2 ,ir kodel jums nesukurus "epa" dar viena shmeizikishka interpretacija-kurini???kuris jusu galveleje jau skleidziasi?? ivertinsim !! jei jums taip nepeiimtinas A.D. autores straipsnis?! na ,pirmyn !! pasiulykit "K.D" redakcijai savo pasiutusios vaizduotes VIZIJA;;;nes visos vizijos yra ligotos vaizduotes kuryba ;;ten daugumoje priepuoliu ,pykcio protrukiai

Nerijus

Pykti, o dar ir kerstauti, tai tas pats, kas gerti nuodus is leto. Su Pergales Diena!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS