Antoškos ir trali vali | KaunoDiena.lt

ANTOŠKOS IR TRALI VALI

Besivejantieji ilgojo Žolinės savaitgalio traukinį šaukia SOS – gal turite kokią nakvynės vietą prie jūros? „Booking“ iššluotas, o likučiai jame panašūs į kliedesius. Šį šeštadienį interneto nuomos platforma keturių asmenų šeimai Palangoje tesiūlo vieną vietą už 670 eurų (nakčiai!), vieną – Juodkrantėje už 420 eurų nakčiai. Privačių būstų kurortuose nuomotojai kaltinamuoju tonu auklėja: „Tai kur buvote anksčiau?! Seniai žinojote, kad ilgasis savaitgalis.“

Šis paskutinis vasaros poilsio grybšnis primena psichozę. Pasveikti nuo jos padeda feisbuke girdimas kitas SOS – padėkite surasti nakvynę ukrainiečių šeimoms. Pasirodo, mūsų gerumo limitai senka. Kaip ir sveikas protas, kai kalbama tema, ar menas ir sportas (ne)turi ką bendra su politika.

DrobiaZko su savuoju Vanagu jau išspirti ten, kur jiems miela. Birutė Petrikytė, kuriai labai komfortiška ant vienos scenos su nuolat Lietuvai grasinančiu Aleksandru Lukašenka, priversta prikąsti liežuvį. O štai Ramūno Karbauskio scena per Žolinę pateiks naujų staigmenų.

Pasirodo, mūsų gerumo limitai senka. Kaip ir sveikas protas, kai kalbama tema, ar menas ir sportas (ne)turi ką bendra su politika.

„O kodėl turėčiau nedalyvauti?“ – taip ir matai plačią Liudo Mikalausko šypseną. Žinomas atlikėjas viešai paaiškino, kodėl dainuos Naisių Žolinėje. Konstatavęs, kad per mėnesį tenka dalyvauti dešimtyse renginių, tėškė argumentą: „Norėdamas nespėčiau įsigilinti į kiekvieno renginių rėmėjo reiškiamas nuomones. Aš kuriu meną!“ Tai gal pasigilinkite, menų kūrėjai! Juokingas postringavimas: „Neleisiu kurti politikavimo menu, jis turi likti nešališkas, kol tai, žinoma, netampa karo palaikymu.“ Netapo? R.Karbauskio vadovaujama partija vienintelė nepasirašė susitarimo dėl šalies gynybos. Tai partija, kuri pitbuliškai puola, kad valstybės vadovu nebūtų laikomas Vytautas Landsbergis, svarbiausias Lietuvos nepriklausomybės kūrėjas. L.Mikalauskas svaigsta iliuzija, kad apie tai gal pasikeis nuomonėmis su R.Karbauskiu Naisiuose. Kada? Kai scenoje raitys melodijas ar kai atsiims honorarą?

Sovietinės animacijos herojus Antoška, prastai mokęsis mokykloje, dainavo: „Tili tili, trali vali, eto my nieprochodili, eto nam niezadavali“ („Tili tili, trali vali, to mes nesimokėme, tai mums nebuvo užduota“). Mūsų antoškoms, nespėjusiems išmokti patriotiškumo pamokos, viskas – vien trali vali...

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Kaunietis

Paskaitai komentarus ir pasidaro aiškus mūsų tautos mentalitetas. Oi, atsiprašau, ne tautos, bet minios. O minia, tai kaip avinų banda - jokio mąstymo, tik visuotinas baubimas. Kažkas rašo "Kremlius vaidenasi". Jis nesivaidena, jis realus ir jo troliai tik ir laukia tokių komentarų. Tai jų penas ir pretekstas ateityje bandyti vaduoti nepatenkintus. Kita tema Naisiai. O kas tie Naisiai? Oligarcho išpuoselėtas kaimas. Protingieji atsisakė jeme dalyvauti, tada susirinko atstumtieji ir minia juos iškėlė ant šakių. Čia kažkam Malinauskas žvaigžde tapo. Na, na, šita "žvaigždė" už eurą ir tenoru uždainuotų. Greičiausiai ir pats susimokėtų, kad tik jį pakviestų. Ar jau pamiršot vieną oligarchą, kuris ledus iš dangaus mėtė. Na ir... Skirkit žmonės grūdus nuo pelų. Geras koncertas už dyką? O gal pamiršot, kad nemokamas suris tik pelėkautuose? Neįkliūkit.

kada

Ar tos Matrioškos dar nenuėmė iš eterio?

> skiep

Vis Kremlius vaidenasi... Ką vartoji? Ar per greit nutraukei? Ir taip ir taip negerai. Jei nutrauki, tai reikia po truputuką, po mažiuką nutraukinėti. Todėl ir vaidenasi tau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS