Apie kitokias šventes | KaunoDiena.lt

APIE KITOKIAS ŠVENTES

Artėja šventinis atostogų periodas, kai buvome įpratę neriboti savęs gausiais renginiais, susitikimais, linksmais vakarėliais. Dabartinė karantino situacija visa tai nubraukė. Ir, atrodytų, belieka du keliai – užsidaryti ir kantriai (na, gal šiek tiek pabambant) kažkaip išgyventi šventes namie arba vaikiškai šaukiant "jokio viruso nėra!" elgtis priešingai visoms rekomendacijoms. Šie du keliai – pesimistinis ir kenkėjiškas egoistinis – turi kur kas geresnių alternatyvų.

Amerikiečiai sako: "Jei kažkas tau mestelėjo rūgščią citriną, tai išsispausk ją ir pasidaryk limonadą." Panašu, kad pats laikas realiai pasinaudoti šia patarle.

Pradėti reikėtų nuo mūsų vidinės nuostatos: neprogramuokime savęs nuobodžioms ar vienišoms šventėms, nebūkime irzlūs dėl laukiančių apribojimų, pasitikėkime savo galimybėmis. Juk nuotaiką gadina ir mus supykdo ne blogi nutikę dalykai, o požiūris į juos.

Jei tikrai esame suaugę žmonės, turėtume nustoti kaltinti neteisingą pasaulį, virusą, valdžią ir pan. ir nustoti laukti, kad kažkas turi būti už mus atsakingas bei mus linksminti. Geriau klauskime savęs, kokių siurprizų galime sugalvoti savo šeimai, draugams, galų gale – sau. Taip, reikės įdėti šiek tiek kūrybiškumo, nes juk turime išskirtinę situaciją, kurios niekad iki tol neturėjome.

Štai keletas idėjų: padarykite tai, apie ką galbūt svajojote nuo vaikystės, bet suaugus nebeužtekdavo laiko tuo užsiimti. Pasidovanokite sau nemokamų piešimo, grojimo gitara, lipdymo, siuvinėjimo ar mezgimo pamokų, kurių pilna internete. Jei rimtai ir su azartu tuo užsiimsite, šventinės dienos prabėgs ne tik labai greitai, bet ir patiriant mokymosi džiaugsmą.

Amerikiečiai sako: "Jei kažkas tau mestelėjo rūgščią citriną, tai išsispausk ją ir pasidaryk limonadą." Panašu, kad pats laikas realiai pasinaudoti šia patarle.

Dar viena idėja: galbūt dabar kaip tik gera proga su šeima išvykti į mišką ir papuošti morkomis eglę zuikiams bei stirnoms. Vaikams tai būtų neužmirštami įspūdžiai, kurie išlieka visą gyvenimą. Juk daugelis iš mūsų esame vaikystėje tai išbandę!

Jei nenorite judėti iš namų, suplanuokite šventinių "Skype", "Zoom", "Viber" ar pan. vakarėlių su seniai matytais bendramoksliais, tėvais, draugais. Beje, tai gali būti ne tik pokalbiai, bet ir, pvz., nuotolinis šventinis anūkų koncertas seneliams. Jei dar nesate įvaldę naujų technologijų, dabar būtų pats laikas paklausti išmanančių, kaip viso to galėtumėte išmokti ir jūs. Neturite kompiuterio? Tačiau bent jau išmanųjį telefoną turime daugelis!

Beje, jei tikrai norite patirti kuo daugiau įspūdžių, patariama šventines dienas susiplanuoti, kurią dieną ką džiugaus nuveiksite. Nes viską palikus savieigai šventės greitai gali paskęsti rutininiuose kasdienybės darbuose...

Keletas palinkėjimų vienišiems. Net ir tuomet, jei jūsų šventės žada būti kaip ir kasmet vienišos, verta pamąstyti, ar tikrai šis scenarijus negali būti pakeistas.

Neverta guosti savęs liūdna muzika, išsaugotais laiškais ar nostalgiškomis nuotraukomis. Geriau pagalvokite apie žmones, su kuriais norėtųsi atnaujinti nutrūkusius ryšius, ir jiems paskambinkite. Galbūt tai vaikystės, mokyklos draugas, galbūt – senų laikų bendradarbis. Nebijokite žengti pirmo žingsnio, ir galbūt pakeisite ne tik savo požiūrį į šventes, bet ir į greitai einantį gyvenimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS