Ar niekam nesinori raminamųjų? | KaunoDiena.lt

AR NIEKAM NESINORI RAMINAMŲJŲ?

Viešpatie aukščiausias: Lietuvos viešajame sektoriuje dirba apie 365 tūkst. žmonių. Iš jų – apie 50 tūkst. vien veislinių biurokratų.

Tokiai mažai tautai – šitiek! Kam nors iš patvaldžių tikrai reikėtų kartais žvilgtelėti į veidrodį – gal ten kriuksi koks nors visaėdis be proto, garbės ir sąžinės? Toks perskirstančių, nurodinėjančių ir vis naujus apynasrius žmonėms neriančių veikėjų aparatas nieko nesukuria, bet darbuojasi pats sau, veisia naujas institucijas ir valstybę paverčia kolchozinės-planinės ekonomikos monumentu. Tik algos čia – visai ne kolūkinių laikų. Geriausia, aišku, būti Seimo nariu-ministru. Kaip seimūnas gausi 3,5 tūkst. eurų ir dar 4,5 tūkst. – kaip ministerijos vadovas.

Geriausia, aišku, būti Seimo nariu-ministru. Kaip seimūnas gausi 3,5 tūkst. eurų ir dar 4,5 tūkst. – kaip ministerijos vadovas.

Kaip jums šitas sumestinis gėris, mieli pensininkai?

Tiesa, pasisekė ne visiems, pavyzdžiui šioje ideologiškai feminizuotoje vyriausybėje teisingumo ministrė E.Dobrowolska gauna mažiausiai – tik 4,2 tūkst. eurų. Taip, matyt, realizuojamas lietuviškas teisingumas, per amžius, amen.

Kad veisiamos naujos institucijos su auksaspalviais vadais, jau seniai nestebina. Štai per pačią pandemiją įkurta Valstybės investicijų valdymo agentūra, kurios generalinis direktorius (nesivadinsi juk vedėju) pirmąjį ketvirtį gavo 10 667 eurus (įskaičiavus priedą) per mėnesį. Vis dar valstybės bendrovė "Ignitis grupė" ne taip seniai ieškojo "įvairovės, įtraukties ir gerovės vadovo", kurio atlyginimas didesnis už energetikos ministro – 4 386 eurai. Kokią čia įvairovę į kokią gerovę ketinta įtraukti, nežinia. Nors šiaip jau visi žinome, kurią įvairovę fermentuoja ši šauni vyriausybė.

P.S. Finalui – prasminga citata iš wiki: "Kiaulė – vienintelis gyvūnas, galintis įdegti. Nors dantys gerokai didesni už žmogaus, bet kramtymo aparatas toks pats. Panašūs ir vidaus organai – žmogaus ir kiaulės širdys plaka maždaug tiek pat kartų per minutę. Arterijos tokios pačios, panašūs inkstai, kepenys ir kiti organai. Net stresui kiaulės jautrios, kaip ir žmogus. Veterinarai, gydydami šiuos gyvūnus nuo infarkto, dažnai duoda jiems raminamųjų."

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

To žemiau

Krėpštai pasisekė, kaip ir labai daugeliui išrinktųjų iš naujosios ponijos

Alles vergangliche

Gerai Pociau pavarei...Man pavyzdžiui labai patiko S.Krėpštos nuslydimas iš Prezidento patarėjo į Lietuvos banko valdybą, kur alga 6000Eur ...

Pasiulymas

Reikia kiekvienoje valstybinėje įmonėje įkurti po naują įvairovės ir įtraukties generalinio direktoriaus etatą. Kad visus įtrauktų į įvairovę. ir su alga ne mažesne kaip 5000. Kuo jie užsiims matome iš valdančių politikos. Jei visiems žinomas seimūnas gali leisti sau taip maivytis ir darkytis, reikia tai skatinti ir valstybės įstaigose,kad mūsų politika būtų vientisa ir nedaloma! Ir ant kiekvienos įstaigos po vaivorykštinę vėliavą per šventes. Neišskiriant nei sausio 13.Gal tik su juodu kaspinu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS