Atšipę ginklai | KaunoDiena.lt

ATŠIPĘ GINKLAI

Lietuvos futbolo rinktinė verčia naują istorijos puslapį. Naujojo stratego Edgaro Jankausko vedami lietuviai šiandien pradės 2024 m. Europos čempionato atrankos kovas. Nors prieš kiekvieną startą skamba aibės pažadų, šį kartą akivaizdu, kad mūsų komandos perspektyvos yra liūdnos.

Taip – E.Jankauskas yra vienas tituluočiausių visų laikų Lietuvos futbolininkų, ir taip – prieš keletą metų jis įrodė šį tą išmanantis apie geriausių mūsų šalies žaidėjų motyvaciją. Argumentai? Lietuvių atrankos mūšiai Glazge su Škotija (1:1), namuose su Slovėnija (2:2), pergalė (2:0) prieš Maltos ekipą. Netgi lygiosios (0:0) kontroliniame mače su Lenkijos rinktine, kurioje tąsyk spindėjo europinio lygio žvaigždės iš Anglijos, Italijos ir Ispanijos lygų. E.Jankausko kvalifikacija klausimų nekelia. Juolab kad palikęs rinktinę jis nesėdėjo rankų sudėjęs, o tobulino savo žinias. Bėda, kad tada – 2016 ar 2017-aisiais – treneris rinktinėje dirbo su tikrai neprasto lygio žaidėjais. Ir tada buvo ne vienas aukšto meistriškumo atlikėjas, galintis įgyvendinti drąsią atviro futbolo taktiką. Tada rinktinės lyderiai Fiodoras Černychas, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka buvo aukščiausiame savo karjeros taške ir atrodė pajėgūs atsakyti dūriu į dūrį, sukurti aštrų epizodą prie nominaliai pajėgesnių varžovų vartų. Dabar visa minėta trijulė taip pat yra rinktinės sąraše, tačiau jie jau toli gražu nebe perspektyvūs jaunuoliai. Blogiausia, kad per šešerius metus taip neužaugo nė vienas jų tuomečio lygio atakuojantis žaidėjas. Žinoma, įmušti įvartį gali ir gynėjai arba kuris nors iš rinktinės saugų, bet stabilių ir garantuotų ginklų mes neturime.

Tad net neperžvelgę oro prognozių galime drąsiai konstatuoti – šįvakar Belgrado stadione lietuviams bus pragariškai karšta. Kaip ir viso atrankos turnyro metu. Nors Vengrijos, Juodkalnijos ir Bulgarijos rinktinės, skirtingai nuo serbų, toli gražu nepriklauso Europos elitui, Lietuvos komandai jos – neaplenkiamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Profas

Pralošė bet dar garbingai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS