Baimės įkaitai | KaunoDiena.lt

BAIMĖS ĮKAITAI

Bailiai nelaistomi, jie auga patys. Kažkaip panašiai kadaise pasakė vienas žinomas mąstytojas. Bet drąsa nėra baimės neturėjimas. Antrino kitas. Nežinia, ar drąsiai, ar kvailai elgiasi Kauno "Žalgiris", šiandien žengsiantis į aikštę Eurolygos mače su Milano "AX Armani Olimpia". Tačiau akivaizdu, kad racionaliai.

Viena vertus, Kinijoje užgimęs koronavirusas jau peržengė Azijos ribas ir ne juokais grasina Europai. Ypač skaudžiai neganda smogė Italijai, kur serga tūkstančiai žmonių ir iš kurios atkeliavo šiandienos "Žalgirio" varžovai. Atrodytų logiška, kad vienas po kito atšaukiami ar apribojami renginiai epidemijos apimtame Apeninų pusiasalyje. Bene pirmieji į pavojus reagavo Italijos futbolo lygos "Serie A" vadovai, dar praėjusį savaitgalį atšaukę keturias nacionalinio čempionato rungtynes. Italijos krepšinio federacija sustabdė visų amžiaus grupių šalies pirmenybes.

Šie atvejai kaip ir prieštarautų "Žalgirio" ir vyrų Eurolygos logikai. Tačiau pasiduoti visuotinei isterijai lengva, o kompensuoti finansinius ir moralinius nuostolius sunku.

O didžiųjų tarptautinių renginių organizatoriai manevruoja ne taip radikaliai. Milano "Inter" rungtynes vakar Europos futbolo lygoje su Razgrado "Ludogorec" (Bulgarija) nutarta žaisti, bet be žiūrovų. Galbūt toks žingsnis žengtas sužinojus, kad po praėjusią savaitę tame pat Milano "San Siro" stadione įvykusių Čempionų lygos rungtynių tarp Bergamo "Atalanta" klubo ir "Valencia" ekipos, šiai grįžus į Ispaniją, koronavirusas buvo diagnozuotas futbolininkus lydėjusiam sporto žurnalistui. Prieš keletą dienų moterų Eurolyga paskelbė neatšauksianti Italijos klubų tarptautinių dvikovų, bet perkelianti jas iš Italijos į neutralias aikštes, pavyzdžiui, Slovėniją.

Šie atvejai, kaip ir prieštarautų "Žalgirio" ir vyrų Eurolygos logikai. Tačiau pasiduoti visuotinei isterijai lengva, o kompensuoti finansinius ir moralinius nuostolius sunku. Todėl lietuviai, ėmęsi sustiprintų saugos priemonių, nutarė nesitraukti. Ar tai – pavojaus ignoravimas? Kol masinė viruso banga aplenkia Lietuvą, savanoriška savęs izoliacija mūsų psichiką paveiks labiau nei naujoji gripo atmaina.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Eina

I top8

SUSIJUSIOS NAUJIENOS