Boksas grįžta | KaunoDiena.lt

BOKSAS GRĮŽTA

Lietuviai – augaloti vyrai. Turbūt aukštesni nei vidutinis europietis. Spėčiau, kad ir fiziškai tvirtesni, nors išvesti bendrą tautos fizinio parengtumo vidurkį, ko gero, sudėtinga. Tačiau apie šį aspektą bent iš dalies liudija mūsų sportininkų pasiekimai.

Lietuvos bokso vardas pastaraisiais metais buvo gerokai priblėsęs. 2021-aisiais mūsų šalis pirmą kartą nuo Nepriklausomybės atkūrimo nedelegavo nė vieno boksininko į olimpines žaidynes. Apie olimpinius medalius, kuriuos į Lietuvą vežė Evaldas Petrauskas arba dar anksčiau – Danas Pozniakas, Jonas Čepulis ar Ričardas Tamulis, negalėjome nė svajoti. Tačiau šiais metais odinės pirštinės meistrai vėl priminė lietuviškos bokso mokyklos jėgą. Dar praėjusį lapkritį pasaulio mėgėjų čempionate sublizgėjo Edgaras Skurdelis: jis liko tik per žingsnį nuo bronzos medalio ir galutinėje įskaitoje užėmė aukštą penktą vietą. 2022-aisiais JAV profesionalų ringe skambias pergales anksčiau skynusį, bet dabar kiek pritilusį Egidijų Kavaliauską pakeitė Eimantas Stanionis. Balandžio viduryje 27 metų kaunietis perrašė Lietuvos bokso istoriją – jis iškovojo WBA reguliaraus pasaulio čempiono diržą.

Gabrielė Stonkutė garsiai pareiškė, kad ne tik vyrai, bet ir mūsų moterys gali stebinti pasiekimais ringe.

Galiausiai šią savaitę Gabrielė Stonkutė garsiai pareiškė, kad ne tik vyrai, bet ir mūsų moterys gali stebinti pasiekimais ringe. Iš Kretingos kilusi 21-erių mergina iš planetos pirmenybių Stambule parsivežė pirmąjį šalies moterų bokso istorijoje medalį. Pusfinalyje jos pasiekta pergalė prieš šeimininkų atstovę, dukart Europos čempionę ir daugkartinę pasaulio prizininkę Elif Guneri nustebino net labiausiai patyrusius specialistus, o lietuviams įkvėpė vilties, kad skambios mūsų bokso tradicijos grįžta į buvusias aukštumas. Vadinasi, olimpinėse žaidynėse vėl galime tikėtis boksininkų medalių. Juolab kad gandai apie galimą bokso pašalinimą iš 2024 m. Paryžiaus ir 2028 m. Los Andželo olimpiadų buvo gerokai perdėti. Vieną seniausių olimpinių šakų žaidynių programoje, matyt, regėsime dar bent dešimtmetį.

Gairės: boksas, sportas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Al Razis

Išmintingos moterys, kaip ir išmintingi vyrai, varžybose nedalyvauja. Juolab - pliekimosi varžybose. Gaila trenerių mulkinamų merginų, gaila, kad džiaugiamės tokiais kvailais pasiekimais. Geriau jau tu, bokse, išeitum ir niekada negrįžtum! O kur dar moterų futbolas, sunkumų kilnojimas, regbis ir kiti "išradimai".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS