Didysis politinis mačas | KaunoDiena.lt

DIDYSIS POLITINIS MAČAS

Estai ir vėl mus aplenkė. Šįkart stulbinamai kūrybišku politiniu mąstymu. Estijos prezidentė ponia KK pastarųjų dienų vizitui pasirinko ne Pasaulinį ekonomikos forumą Davose ar Holokausto forumą Jeruzalėje, o Karaliaus Jurgio salą Antarktyje.

Labai netikėtas sprendimas, tačiau tikrai ne dėl to, kad į Šveicariją jos nekvietė, o į Izraelį vykti nepanoro dėl ten viešėsiančio Rusijos prezidento. Ji jo nebijo ir tą parodė dar pačioje savo prezidentavimo kadencijos pradžioje, pati atvykusi į Maskvą pokalbio su ponu VVP.

Taigi Estijos vadovė, prisijungusi prie atkartojamos admirolo F.von Bellingshauseno ekspedicijos, šįkart pasirinko ne politikų ar verslo magnatų, o pingvinų kompaniją. Taip parodydama, kad Estija visuomet buvo jūrinė, o dabar dar ir inovatyvi valstybė. Prezidentė šimtąkart teisi, kad užterštas vandenynų vanduo ir atmosferos oras neturi valstybinių sienų.

Estijos vadovė, prisijungusi prie atkartojamos admirolo F.von Bellingshauseno ekspedicijos, šįkart pasirinko ne politikų ar verslo magnatų, o pingvinų kompaniją.

Tiesa, Baltijos šalims priešiška žiniasklaida tokį jos pasirinkimą įvertino vienareikšmiškai: "Estija ignoruoja Holokausto forumą, jame nedalyvaus nei prezidentė, nei parlamento vadovas."

Bet, anot mūsų nedraugų, tai dar nėra taip blogai, kaip Lenkijos ir Lietuvos atveju. Nesibaigiantis naujienų srautas pastarąsias dienas netilo apie lenkų lyderio AD "įsižeidimą", kad jam, priešingai nei Rusijos vadui, Holokausto forume neketinama suteikti žodžio, todėl jis esą ir nevažiuos į Jeruzalę.

O ką gi jis turėjo daryti, kai iš Rusijos neseniai pylėsi pareiškimai, esą Lenkija yra atsakinga už Antrojo pasaulinio karo sukurstymą?

Maža to, solidarumą su lenkais čia staiga pademonstravo lietuviai. Lietuvos Prezidentas GN paskutinę minutę apsisprendė Holokausto aukas pagerbti Aušvice, Lenkijoje, o į Izraelį vietoj savęs delegavo Seimo pirmininką, kuris dėl susiklosčiusių aplinkybių pateko galbūt į pačią didžiausią pasaulinio lygio politikų lygą per visą savo karjerą.

Ir ten jam net gali tekti žaisti. Jis tai supranta, todėl užgriuvusi garbė jo anaiptol nedžiugina.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Darbo Veteranas

Mano giminės ir aš nešaudėme žydų . Smerkiu tą komunisto Brazausko atsiprašymą mano vardu .

lkauniete

na,PRICKUS zinoma,juokdarys ,,,Nei Lenkija ,nei Baltijos valstybes neturetu vykti TEN ir [kaip popiezius plauti kojas klajojusios simtmecius valstybes zmogenu kojas ===fashizmo apsesta Vokietija privalo amziaus atgailauti ,,kad pasejo,uzaugino,su-br-an-dino fashizmo daigus ,,sugriovusius visaEUROPA ishnaikinusi milijonus taikiu europos zmoniu ,, tik atgaila ir DUOKLE sutryptom [fashistu ordos]] valstybems---gali prislopinti jaunos vokietuku tautos nacizmo atgimima

Taigi...

Manau,Pranskietis taip neapsipaškudins,kaip mūsų ,,išmanieji''Narkėvič ir Skvernelis, nesugebėję nė su kuo susišnekėti,mokėdami [ be savo gimtosios ] tik prieš 30 metų išmoktą rusų kalbą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS